Rod nebes a dechu přehled

Rod nebes a dechu
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504648/bmid_rod-nebes-a-dechu-HDX-504648.jpg 4 903 903

Bryce a Hunt se snaží vrátit do normálu. Povedlo se jim zachránit Crescent City, ale protože v poslední době zažili tolik otřesů, chtějí si hlavně odpočinout. Zpomalit. Zjistit, co je čeká v budoucnosti. Asteriové je zatím nechávají na pokoji, ale s rostoucí aktivitou rebelů se svět opět začíná otřásat. Bryce s Huntem tak čeká volba: mlčet, zatímco jsou ostatní utlačováni, nebo bojovat za správnou věc. A zrovna jim dvěma mlčení nikdy moc nešlo.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , CooBoo

House of Sky and Breath, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rod nebes a dechu. Přihlašte se a napište ho.

Nuray
předevčírem 3.5 z 5

Nuže. Řekla bych, že se jedná o chloupek lepší dílo, než předchozí díl. Nicméně pořád narážím na stejný problém: knížka je sice pěkně vymyšlená, ale 90 % knihy jsou nic neříkající natahující bláboly, přičemž zhruba po 200 stranách (nepamatuji si přesně, ale bylo to hned na začátku) přesně uhodnete pointu a strany / záměry jednotlivých postav (přinejmenším to s Dnem bylo jasné prakticky hned a o Aidasovi ani nemluvě).

Taky mi hodně vadí, jak si autorka jen tak vzpomene na nějakou pasáž, kterou omylem napsala v předchozí knize a hned na to napasuje nějaký "zvrat". Ačkoliv je víc než jasné, že toho prostě jen využila v daný moment, není to propracované víc do hloubky. Danika je toho slušným případem.

Co mě rozčilovalo snad nejvíc byl fakt, že knížka je plná překlepů. Nevím, zda to bylo tím, že jsem posledních cca 100 stran přečetla naráz, ale tam byla koncentrace chyb extrémní a příšerně mě to rušilo při čtení. Vím, že autorka za to nemůže.

Bohužel, když člověk zrovna nemá čas číst, vůbec mu to v případě této série nevadí a neprahne s absťákem po tom, aby byl už doma z práce a mohl pokračovat.

Elapheg
12.01.2025 5 z 5

Hned první kniha loni byla Rod země a krve, první díl série Půlměsíční město. Pak jsem obdržel zprávu od své knižní kamarádky, že si nejdříve před druhým dílem této série mám přečíst jinou sérii, kvůli wau efektu a opravdu, loni jsem sérii Dvory přečetl s velkým zaujetím, ale dnes už chápu, že tato rada mi daná, byla opravdu na místě. Letos je druhou knihou v lednu, druhý díl série Půlměsíční město, kniha: Rod nebes a dechu. Musím říci, že v druhém díle navazujeme na předchozí díl, je zde spousta postav a vztahových souvislostí. V prvním díle se Bryce Quinlanová seznámila s andělem Huntem Athalarem, kde spolu vyšetřovali smrt ve městě. V tomto díle se dozvíme opět jisté věci, kde autorka navazuje na první díl a mnoho dalších informací. No zkrátím to. Bryce Quinlanová a Hunt Athalar zachránili v prvním díle město před démony. Tomuto světu vládnou Asteriové a ti sledují jen svoje mocenské zájmy. Informace o nich jsou tajné a lživé. Lid Midgardu, světa ve kterém hlavní postavy žijí, se ale proti Asterim bouří. Každého povstalce, pokud je odhalen, čeká trest strašnou smrtí i jeho blízké. Z Bryce Quinlanové se stává princezna z vílího rodu a vládne dost velkou mocí, stejně jako anděl Hunt. Proto se na ně obrací povstalci, aby se přidali na jejich stranu proti Asteriům. Přidají se Bryce s Huntem k povstalcům, když jsou oba velmi sledováni vládnoucí třídou Asteriů? Jejich odhalené povstání by pro ně a jejich rodiny znamenalo smrt. Ovšem Bryce a Huntovi nikdy nešlo jen tak nečinně sedět. Je to výborná fantasy, skvělá nálož akce, kde nechybí dějové zvraty, ale najdeme zde i slušnou dávku sexu a erotična. Nechybí dobrá přátelství, skvělé hlášky, láska, nenávist, magické schopnosti a boje a především postupně dávkované napětí a odhalování temného tajemství, které vyústí ve famózní konec, který je otevřený pro třetí díl. Mohu směle říci, že druhý díl se prvnímu dílu skvěle vyrovnal a v jistých ohledech, zvláště zvraty v ději, první díl i předčil. Konec ten je přímo špičkový a autorka Sarah J. Maas je opravdu skvělá, protože zápletky, zvraty a akčnost jejích knih, jsou naplánovány od prvních dílů až po poslední. Na poslední třetí díl se velmi těším a jsem velmi zvědavý, jak se tato koncová třaskavá nálož druhého dílu rozvine v díle třetím. Byla to skvělá fantasy kniha. Také má překrásnou přebálku a velmi hutný i chutný děj. :-) Chcete se pustit do této série? Nemáte ještě přečtené dvory od Sarah J. Maas? Pak vám radím, přečtěte si nejprve Dvory a pak se vrhejte na Půlměsíční město jako já. Kdybych četl Dvory až po Půlměsíčním městu, přišel bych o ten wau efekt u Dvorů. Zpět ke knize: Rod nebes a dechu. Byla skvělá, zde je jasných pět hvězd a velké doporučení všem fantasy čtenářům. Vzkaz moji knižní kamarádce: ydnac. Děkuji za radu, měla jsi pravdu. :-)

Peetullka
12.01.2025 5 z 5

Skvělé jako vždy. Odkrývání světa, postavení a schopnosti rodů mě neskutečně bavila.
A dějová linka Den a Noc ? Tak to mě neskutečně zajímá, velmi dobré, jak to dopadne?

A ten konec!!!!! ? Ksakru, to Maaas prostě umí. Okamžitě, jsem musela začít číst další díl. Takže doporučuji, mít další díl hned po ruce :-)

Most sebevrahů, Jelení vršek a další knižní novinky (47. týden)

20.11.2022

10 nejprodávanějších eknih (říjen)

14.11.2022

Vychází Rod nebes a dechu, Pavouk a další knižní novinky (42. týden)

16.10.2022

„Naše láska je silnější než čas a překoná jakoukoli vzdálenost. Naše láska dosáhne za hvězdy i světy. Znovu tě najdu. Slibuju.” - str. 789

Ocenění knihy (1)

2022 - Goodreads Choice Awards (Best Fantasy)

Kniha Rod nebes a dechu v seznamech

v Přečtených1 166x
v Mé knihovně631x