Rod země a krve přehled
Sarah J. Maas
Půlměsíční město / Mesto Luny série
1. díl >
Začátek temné fantasy trilogie od autorky bestsellerové série Skleněný trůn Bryce měla perfektní život, skvělou práci a na programu jeden legendární večírek za druhým, jenže pak démon zavraždil její přátele a ona zůstala sama a zlomená. Když údajný zabiják skončí za mřížemi, ale zločiny pokračují, Bryce se pustí do vyšetřování. A hodlá se pomstít. Spolu s Huntem, padlým andělem obdařeným brutální silou, sestoupí do podsvětí města, které rozežírá temnota. Dokážou se zlu postavit dřív, než pohltí vše, na čem jim kdy záleželo?... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2022 , CooBooOriginální název:
House of Earth and Blood, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rod země a krve. Přihlašte se a napište ho.
Tohle zase byla "podpásovka" :-D po poslední knize autorky, kterou jsem četla (Dvůr stříbrných plamenů) jsem nabyla pocitu, že fantazie ustupuje erotice, že Maas docházejí nápady. Ale ouha!! V této bichli je toho výše zmíněného méně než málo, zato všeho, co máme na jejích knihách nejraději, jsem dostala pořádně naloženo. Svět moderní současnosti, ale plný víláků, andělů, vlků a bůhvíčeho ještě, děsiví Asteri - na ty se neskutečně těším v dalším pokračování, sympoši coby hlavní postavy a neskutečně boží chiméra Syrinx. Jako hlavní dějová linie vyšetřování vražd a hledání ztraceného rohu. Tohle se tak moc povedlo, že šlo stranou vše ostatní, což se před Vánocemi vyloženě hodí :-D a dnes vytáhnu z poličky druhý díl :-)
Tohle byla super jízda !
Sice prvních cca 100 stran je těžkých, než se člověk zorientuje, ale pak nastává jízda, kterou nechcete skončit.
Bryce jsem si nakonec oblíbila a Hunt nebo-li Stín smrti či Umbra Mortis, chlap co nemá chybu.
Promyšlený děj a celková zápletka skvělá a ten konec? Konec mi sebral dech.
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)
04.09.2022
10 nejprodávanějších eknih (říjen)
01.12.2020
10 právě čtených knih podle uživatelů (listopad)
15.11.2020
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„S láskou je všechno možné.“
„„Tak jdeme. Ať mají naši předci důvod otáčet se v hrobě.“ - Bryce (str. 64)“
„„Stát se navěky sluhou těch, které toužili svrhnout, byl osud horší než smrt.“ - Isaiah (str. 82)“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Ocenění knihy (3)
Goodreads Choice Awards
(Best Fantasy)
HumbookAwards
(Nejlepší fantasy nebo sci-fi kniha roku)
HumbookAwards
(Young adult kniha roku)
Kniha Rod země a krve v seznamech
v Přečtených | 2 202x |
v Chystám se číst | 1 076x |
drogy sex pro dívky romantika městská (urban) fantasy víly, rusalky pro dospívající mládež (young adult) fantasy vulgarismy, nadávky americké rományAutorovy další knížky
2015 | Skleněný trůn |
2016 | Dvůr trnů a růží |
2017 | Dvůr mlhy a hněvu |
2016 | Královna stínů |
2020 | Rod země a krve |
Zbytečně rozvleklé na hodně stran. Než se něco začalo dít, už jsem to málem vzdala. Zvítězilo až posledních 100 stran. Líbilo se mi, že byli zástupci všech různých fantasy postav. Uvidíme, co přinese 2. díl.