Rod země a krve přehled
Sarah J. Maas
Půlměsíční město / Mesto Luny série
1. díl >
Začátek temné fantasy trilogie od autorky bestsellerové série Skleněný trůn Bryce měla perfektní život, skvělou práci a na programu jeden legendární večírek za druhým, jenže pak démon zavraždil její přátele a ona zůstala sama a zlomená. Když údajný zabiják skončí za mřížemi, ale zločiny pokračují, Bryce se pustí do vyšetřování. A hodlá se pomstít. Spolu s Huntem, padlým andělem obdařeným brutální silou, sestoupí do podsvětí města, které rozežírá temnota. Dokážou se zlu postavit dřív, než pohltí vše, na čem jim kdy záleželo?... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2022 , CooBooOriginální název:
House of Earth and Blood, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rod země a krve. Přihlašte se a napište ho.
Až na to že tohle má asi tak milion stránek a je to v hardbacku, takže moje záda trpěly, tak to byla velmi dobrá kniha. CO jsem čekala od Maasový? Asi jsem zapomněla že ještě všechno neukončila, ale opravdu ještě píše. Na druhý díl se vrhnu asi hned
Díky komentářům jsem od tohoto příběhu neočekávala nějakou bombu, ale bavilo mě to od začátku až do konce...
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)
04.09.2022
10 nejprodávanějších eknih (říjen)
01.12.2020
10 právě čtených knih podle uživatelů (listopad)
15.11.2020
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„S láskou je všechno možné.“
„„Tak jdeme. Ať mají naši předci důvod otáčet se v hrobě.“ - Bryce (str. 64)“
„„Stát se navěky sluhou těch, které toužili svrhnout, byl osud horší než smrt.“ - Isaiah (str. 82)“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Ocenění knihy (3)
Goodreads Choice Awards
(Best Fantasy)
HumbookAwards
(Nejlepší fantasy nebo sci-fi kniha roku)
HumbookAwards
(Young adult kniha roku)
Kniha Rod země a krve v seznamech
v Přečtených | 2 158x |
v Chystám se číst | 1 065x |
drogy sex pro dívky romantika městská (urban) fantasy víly, rusalky pro dospívající mládež (young adult) fantasy vulgarismy, nadávky americké romány
2015 | Skleněný trůn |
2016 | Dvůr trnů a růží |
2017 | Dvůr mlhy a hněvu |
2016 | Královna stínů |
2020 | Rod země a krve |
(SPOILER) Dojmy s prvního dílu, další série od Sarah...hmm, jako za mě super. Moc mě to bavilo, Bryce jsem si oblíbila. Je to moc sympatická hrdinka. No a o jejím bodyguardovi Huntovi, ani nemluvím. Anděl, Stín smrti, Umbra Mortis. Prostě chlap co nemá chybu :-D Moc se mi líbil jejich začátek vztahu. To oťukávání. To jak k sobě hledali cestu. Dobře promyšlený byl i děj a celková zápletka. Úplně mě rozsekal závěr. Vše co vyšlo na povrh o Danice, vše co se dělo během shromáždění a hlavně záchrana světa míšenkou, to určitě nikdo nečeká. Doporučuji. Je to super kniha o intrikách, politice, moci, lásce, vlastně o dnešním světě, zasažena do světa fantasy :-)