Rod země a krve přehled

Rod země a krve
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550427/bmid_rod-zeme-a-krve.jpg 5 1787 1787

Bryce je 25 a žije už dva roky sama po záhadné vraždě svých přátel. Případ byl uzavřen a považován za ukončený dokud o dva roky později vrah neudeří znovu a nezabije další lidi naprosto stejným způsobem. Bryce se stane hlavní podezřelou, neboť každou z obětí viděla jako poslední. Aby dokázala svou nevinu musí případ vyřešit a tak dostane tvz. ochránce a pomocníka Hunta Athalara. Společně pátrají a pravda, která vyjde najevo by je ani v nejdivočejších snech nenapadla.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo

House of Earth and Blood, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rod země a krve. Přihlašte se a napište ho.

Market116
včera 4.5 z 5

(SPOILER) Jak už je zde psáno v několika předchozích komentářích, začátek knihy je poněkud pomalý...prvních 50 stran jsem si říkala, jestli se mi to vysoké hodnocení nezdálo...ale vzhledem k tomu, že mám koupené všechny tři díly, tak jsem četla dál. A jsem za to ráda. Jen to chce chvilku, než se člověk zorientuje ve všech těch rodech a bytostech.
Bryce je poněkud trhlá...no není to úplně typ hrdinky, které mám ráda...ale zvykla jsem si. Je opravdu dobrá a věrná kamarádka, je statečná, chytrá, umí udržet tajemství a když si něco usmyslí, tak to udělá.
Škoda, že tam Danika a celá její smečka nebyli delší dobu, pak by to mělo ještě větší hloubku...i tak mi bylo líto toho, co se stalo. Ale zase díky tomu poznala Hunta neboli Umbru Mortis (Stín smrti), anděla který ovládá blesky...docela jsem si ho oblíbila. Líbilo se mi, jak se s Bryce postupně sbližovali...ze začátku se téměř nesnášeli, jak už to bývá a pak se do sebe zamilovali, pochopitelně...ale ta jeho zrada mě celkem překvapila, nečekala jsem to...dost to pohnojil, i když naštěstí to ke konci napravil,
Pak tam měl ještě dost prostoru Ruhn, nevlastní bratr Bryce, o kterém zatím nevím co si úplně myslet, ale jeho dějová linka mě bavila a jsem zvědavá kam ještě povede...je fajn, že děj je napsaný z více pohledů...
A konec stál vážně za to...pořád jsem si říkala, že Bryce musí mít nějaké schopnosti a taky že jo...
Celkově je příběh originální...sice u mě stále vede Skleněný trůn (a vždycky bude) a Dvory, ale tohle má taky něco do sebe...a jak je vidět, andělé vždycky nejsou hodní a mírumilovní. Tak a teď hurá na další díl.

HelVall
20.01.2025 5 z 5

Dohle bylo dokonalý!! Nic z těch 790 stránek nebylo zbytečné! Vše bylo dokonale napsané, zvraty fenomenální a posledních 250 stránek jsem zadržovala dech v překvapení. První kniha od autorky a úplně mě dostala do kolen!
100/10 Doporučuji!

gabca2003
15.01.2025 5 z 5

Tak tohle bylo sakra skvělý!!! Všem doporučuju přečíst, i když prvních pár kapitol je náročných na čtení a občas se ztrácíte, ale pak si to "sedne". Kniha má několik překvapivých zvratů, takže chcete pořád číst dál. U mě došlo i na slzy, protože posledních 150-200 stran byla prostě bomba. Chápu, že to nebude četba pro každého, ale pro milovníky high fantasy to vřele doporučuju. Myslím, že se jedná o nejlepší první díl ze všech sérií od SJM. Uvidím, jestli kvalita nepůjde s dalším dílem dolů, ale u předchozích sérií autorky tomu tak nebyla - vzhůru na druhý díl:)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

10 nejprodávanějších eknih (říjen)

01.12.2020

10 právě čtených knih podle uživatelů (listopad)

15.11.2020

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

S láskou je všechno možné.

„Tak jdeme. Ať mají naši předci důvod otáčet se v hrobě.“ - Bryce (str. 64)

„Stát se navěky sluhou těch, které toužili svrhnout, byl osud horší než smrt.“ - Isaiah (str. 82)

Více citátů z knihy najdete u autora.

Ocenění knihy (3)

2020 - Goodreads Choice Awards (Best Fantasy)
2020 - HumbookAwards (Nejlepší fantasy nebo sci-fi kniha roku)
2020 - HumbookAwards (Young adult kniha roku)

Kniha Rod země a krve v seznamech

v Přečtených2 297x
v Mé knihovně970x