Rok vdovou přehled

Rok vdovou
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48199/bmid_rok-vdovou-5pP-48199.jpg 4 649 649

Rút a Eddie – dva prolínající se příběhy se spoustou peripetií a komplikací; z obou vyrostou spisovatelé, z ní slavná a úspěšná, z něj téměř neznámý autor, ale o to úspěšnější milenec starších dam; zážitky z dětství však na oba tragicky působí celý život.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon

A Window for One Year, 1998

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rok vdovou. Přihlašte se a napište ho.

Eicherik
22.09.2024 5 z 5

Parádní román, který obsahuje všechny potřebné přísady a emoce: dobrý příběh, zajímavé postavy, napětí, humor, dojetí, erotiku a mnoho dalšího. Mimo mnohé jiné se mi moc líbila scéna, jak si to Rút vyřídila se Scottem Saundersem. No a poslední věta, to byla ta pověstná třešínka na dortu. Doporučuji.
Citace: Ubohá Effie byla předčasně dospělá: byla to poctivá, inteligentní a chápavá mladá žena uvězněná v těle, které většina mužů ignorovala nebo pohrdavě odmítala. Ze tří žen v temně zeleném saabu byla jediná natolik moudrá, aby poznala, že Ted Cole je stejně zrádný jako děravý kondom.

adela2316
04.06.2024 5 z 5

Konečně dočteno. Píši konečně, protože jsem knihu četla nekonečně dlouho. Už je to hodně, hodně dávno, co jsem četla nějakou knihu od autora. Jeho styl psaní je sice velice čtivý, ale trochu náročnější. Často jsem se musela vracet na začátky vět a číst znovu, protože jsem třeba nedávala pozor a smysl mi unikal.
Konečně dočteno, škoda. Příběh byl velmi silný, postavy mě bavily, bylo mi líto Marion a její ztráty, snažila jsem se pochopit, jak mohla odejít od své dcery. Postava Rut byla občas protivná, ale měla jsem radost, jak se jí vydarily obě její manželství. Velmi mě bavila Amsterdamska dějová linka. Postava Harryho byla moc sympatická. Velmi se mi líbil konec, to bylo až dojemné.

capricorn__
12.03.2024 4 z 5

Jedna z nejzvláštnějších knih, které jsem kdy přečetl. Zprvu jsem byl odrazen nadměrnými sexuálními scénami, fetišismem či úchylkami a zvrácenostmi a kvůli tomu měl v plánu hodnotit podstatně nižším počtem hvězd.
Tuto větu píšu u každého komentáře Irvingovy knihy, ale autor je opravdu dobrým vypravěčem, proto i ty nudnější pasáže dokáže napsat poutavě. (Začátek a konec jsou super, prostředek je místy táhlejší.) Hlavní postavy mi všechny byly nesympatické, něčím mi vadily, ale přesto mě jejich vývoj zajímal. Děj je velmi zamotaný, nepředvídatelný a grafický. Na "Pravidla moštárny" či "Modlitba za Owena Meanyho" tento román rozhodně nemá, ale nakonec mě bavil.

Kniha Rok vdovou v seznamech

v Přečtených1 062x