Sharpovo obležení přehled

Sharpovo obležení https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231133/bmid_sharpovo-oblezeni-231133.jpg 5 83 83

Sharpe série

< 18. díl >

Major Sharpe a jeho elitní skupina střelců opět ukazují své vojenské umění: tentokrát už na území Napoleonovy Francie. V době, kdy Wellingtonovo spojenecké vojsko pokračuje v invazi do Francie, vyžádá si britské válečné loďstvo pomoc majora Richarda Sharpa. Sharpe je pověřen jedním z nejnebezpečnějších úkolů své kariéry: dobýt s malým oddílem střelců pevnost a zajistit bezpečné vylodění britských invazních sil na francouzském pobřeží. V důsledku lehkovážnosti a neschopnosti námořního velitele se však ocitá opuštěný hluboko na nepřátelském území, obklopen ohromnou přesilou nepřítele, a vše nasvědčuje tomu, že je odsouzen k porážce. Za této situace nemá na vybranou a je nucen svěřit svůj osud americkému námořnímu lupiči, který vůči britským invazním silám nechová žádnou lásku.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Sharpe's Siege , 1987


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sharpovo obležení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

mi-380
23.02.2024 5 z 5

Červenec 1814, válka se převalila z poloostrova přes Pyreneje na sever, Britská armáda už zatlačila císařská vojska domů do Francie, a major Sharp a jeho střelci, navíc spolu s oddílem mariňáků, tam plní další sebevražedný úkol. Autor dokázal i tentokrát nabídnout napínavý a strhující příběh, přeplněný dějovými zvraty, velkým hrdinstvím a statečností, léčkami a úskoky, nesmlouvavou vojenskou taktikou, podlou zradou, a smutnými konci některých postav. Žánrově dokonalá práce.
90 % (aktuálně 76 hodnotících s průměrem 91 %)

P.S.
Válečné filmy, válečná historie, knihy o válce, váleční hrdinové. Od dětství mě to bavilo. S aktuálním, zdánlivě nekonečným a vojensky sotva řešitelným konfliktem na východě, kde morduje bratr bratra a vzájemně si likvidují vše, co kdysi jejich předkové společně vybudovali – kromě životů důvěru, rodinné vztahy i materiální hodnoty, mě čtení o válce už nějak přestává bavit. Proto jsem tohle Sharpovo dobrodružství četl tak dlouho.

cori
15.01.2024 3 z 5

Major Sharpe se v únoru 1814 dostává s manželkou Jane do Francie do St Jean de Luz. Dostává za úkol doprovázet mariňáky a dobýt pobřežní pevnost Teste de Buch a nadělat Francouzům problémy. Pevnost je dobyta, ale intrikami známého Ducose se Sharpe s muži kapitána Fredericksona ocitne v prázdné pevnosti v obležení nepřátel. Kartami zamíchá americký korzár Killick. Richard dostane na budku, ale rve se jako lev. Klasická sharpeovka.


Luigi1
27.05.2020 5 z 5

Krásné čtení jsem potěšen

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sharpovo obležení v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených130x
v Doporučených13x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x