Slon mizne přehled

Slon mizne
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312433/bmid_slon-mizne-2Cx-312433.jpg 4 46 46

Kultová zbierka poviedok najúspešnejšieho japonského spisovateľa súčasnosti. Haruki Murakami je bezpochyby najznámejším a najprekladanejším súčasným japonským autorom. Zbierka poviedok Slon mizne obsahuje sedemnásť krátkych prozaických textov, ktoré v rokoch 1980 až 1991 vychádzali prevažne časopisecky a neskôr sa stali súčasťou iných zbierok. Poviedky, tak ako sú usporiadané v tejto zbierke, vyšli v anglickom preklade v roku 1993, v japončine až o dvanásť rokov neskôr. Podobne ako iné Murakamiho diela, aj tieto príbehy sú utkané z jemných vlákien každodennej reality a fantazijných prvkov a autor v nich opisuje rôzne spôsoby, ako sa ľudia dokážu vyrovnať s pocitmi straty a osamelosti v modernom svete. Titul vyšiel v anglickom jazyku pod názvom The Elephant Vanishes.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Slovart (SK)

象の消滅 (Zó no šómecu), 1993

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slon mizne. Přihlašte se a napište ho.

Leyla
18.05.2023 3 z 5

"tento" Murakami ma až tak neoslovil, najviac ma zaujala poviedka Mlčanie .. ešte stále však na mňa čaká Kafka na pobreží !

" Ja sa bojím takých ľudí, ktorí bez váhania a nekriticky uveria slovám ľudí Aokiho typu. Takých, ktorí sami nič nevyprodukujú, nič nepochopia, ale napriek tomu ochotne tancujú podľa cudzích príjemne znejúcich a ľahko pochopiteľných názorov a správajú sa stádovito. Takí si ani za mak, ani len omylom nepripustia, že by mohli konať nesprávne. Sú to tí, ktorých ani vo sne nenapadne, že by mohli niekomu celkom nezmyselne a zároveň veľmi vážne ubližovať."

keny
10.08.2021 4 z 5

Já prostě budu vždy číst vše od Murakamiho a vždy budu nekriticka, protože díky němu jsem začala číst japonské autory, milovat tuto zemi, toužit ji navštívit, kupovat si japonské věci...
A tak jsou pro mě prostě některé jeho knihy dobré , některé výborné a některé nepřekonatelné

Martinmmm
12.03.2021 4 z 5

Niektoré poviedky výborné, niektoré celkom dobré a niektoré poslabšie..z tých silnejších spomeniem Mlčanie, Family Affair, Podpaľovanie stodôl alebo Spánok

Kniha Slon mizne v seznamech