Stačí mávnout křídly přehled

Stačí mávnout křídly
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540793/bmid_staci-mavnout-kridly.jpg 4 233 233

Stačí mávnout křídly série

1. díl >

Úsměv hezkého kluka. Špatná rada nejlepší kamarádky. Důvěra vložená do rukou nesprávné osoby. To všechno vedlo k událostem, na které Cilka nikdy nezapomene. I tak je ale rozhodnutá udělat za svojí minulostí tlustou čáru a začít znovu v novém městě. Hned první den ve škole však končí usazená v lavici vedle nevrlého spolužáka, který na první pohled přitahuje problémy, a zároveň zaujme svého upovídaného souseda, jemuž se marně pokouší vysvětlit, že o jeho – a vlastně číkoli – pozornost nestojí. Jenže je těžké být neviditelná, když napovrch vyplave její tajemství… Důmyslně napsaný debut o síle přátelství, první lásce a nových začátcích. 2. vydání.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stačí mávnout křídly. Přihlašte se a napište ho.

Tyna_Pav
03.01.2025 4 z 5

Tyjo, to mě tak bavilo! Je to poměrně dost temné, ale tím že nevíte vše od začátku, ale odhalujete to postupně, to je vlastně snesitelnější. Střídání kapitol přítomnosti a minulosti mi dávalo současně velký smysl, ale občas trochu snižovalo čtivost. Nicméně dohromady je to skvělý příběh, který chytne za srdce. Krásně a realisticky napsáno, ty myšlenky, pocity za nimi, všechno... Fakt se mi to moc líbilo.

warca
31.12.2024 4 z 5

Příběh mě velmi mile překvapil.
Podle začátku a stylu psaní mi připadala kniha určená spíše mladším čtenářům (13-15). Ale začetla jsem se velmi brzy i já a kniha mě udržela až do konce. Čtivé, dojemné, povzbuzující. Doporučuji.

cestina_s_linus
26.12.2024 3.5 z 5

Stačí mávnout křídly... kniha, která mi přes rok ležela na poličce, asi 3x jsem ji rozečetla a zase odložila.

Autorka velmi citlivě a zároveň realisticky vypráví příběh, který si nejeden z nás mohl (v různé míře) zažít.

Ze začátku jsem měla problém se začíst. Rozjezd byl na můj vkus moc pomalý (skoky minulost X přítomnost tomu moc nepomáhaly) a musela jsem se do čtení nutit. Od poloviny knihy se to začalo lámat a konec jsem hltala a nemohla jsem od knihy odtrhnout.

Nejoblíbenější postava - Damián. Jeho příběh byl (v mých očích) nejsilnější. Dokázal ve mně probouzet rozličné emoce a ten epilog? Prostě tomu klukovi fandím a kdyby existoval, tak bych s ním chtěla kamarádit.

I přesto, že jsem se knihou musela místy opravdu prokousávat a nutit se do čtení, tak si myslím, že by tato kniha neměla chybět na základkách a středních po celé republice. Dnešní děti umějí být opravdu kruté a kvůli jedné (ve velkých uvozovkách) blbé fotce to může skončit opravdu špatně (i znežitím se).

Slovníček s pojmy a tipy na místa, kde se člověku dostane pomoci - jsem ráda, že jsem tyto dvě stránky v knize našla.

Kniha Stačí mávnout křídly v seznamech