Staří parťáci přehled

Staří parťáci
https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/6836/bmid_stari-partaci-6zv-6836.jpg 3 15 15

Nejúspěšnější autorovo dílo z 80. let vypráví o zestárlých členech studentské party z waleského městečka. Do poklidně nudného života několika manželských dvojic dramaticky zasáhne příjezd atraktivního páru bývalých spolužáků, kteří všem připomenou nevyřízené účty z mládí a tak poněkud rozbouří ustálené vztahy. Románem se autor zřejmě vyrovnává se stářím, ale činí tak s obvyklým humorem a bezprostředností. Druhým pólem jeho osobité ironie je velšský nacionalismus.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Odeon

The Old Devils, 1986

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Staří parťáci. Přihlašte se a napište ho.

LuckyZ
23.11.2019 3 z 5

Ostrovy mam ráda, ale mela jsem problem knihu dočíst, bylo to porad dokola to samé. A jak uz nekdo psal, stacilo by knížce max. 250stranek. Bez čtenářské výzvy bych se ke knize asi nikdy nedostala, ale není to můj styl.

pepa4081
30.11.2017 2 z 5

Tohle má být humoristická kniha. Asi jsem ji nečetl v tom správném rozpoložení, ale ve mně vzbudila spíš depresi. Snad jen konec je částečně optimistický. Po nádherné knize Egyptologové jsem zklamaný.

Damato
08.07.2017 5 z 5

Dostala jsem tuhle knížku,jako prekvapení od bývalého spolužáka,se kterým jsme se po letech náhodně potkali,když trávil dovolenou u nás na horách a nezřízeně jsme to oslavili. Pak mně na oplátku pozval on,když jsem zavitala do Prahy na školení a do ranních hodin jsme přemýšleli,jak se z nás bývalých rebelů, stávají pomalu domácí buchty. V zápětí nás nenapadlo nic lepšího,než zavolat - v 4.30 ráno- všem bývalým kamarádům na které jsme měli kontakt a vysvětlit jim,že bychom je chtěli vidět,neboť se nám po nich stýská.Dokonce jsme použili i něco úryvků z této hořkolegrační knihy. Nemusím podotýkat,že jsem následující den měla vypnutý mobil,protože tolik nechápavých esemesek jsem už slouho nedostala. Ale povedlo se ,někteří to pochopili a zasmáli se a nám se po 30 letech podařilo svolat ten nejšílenější rychlosraz těch nám nejbližších parťáků z naší skupiny. Knížku mám na předním místě v knihovně,vedle fotku šílené kvality ( na rychlo z tiskárny), vedle malou svíčku za toho ,který už tenhle rychlo sraz nestihl a nestihne a já mám po všem tomhle a po přečtení téhle knihy v hlavě jedinou myšlenku. Spěcháme tím životem strašně rychle,koukáme na bonton,abychom se nějak neztrapnili a drželi fazonu nejen kvůli lidem okolo,alw bohuzel i k vůli sobě,žijeme životy,tak aby po nás něco děsně památného zůstalo. A zapomněli jsme se smát a zapomněli jsme na své kamarády,kteří s námi kousek života šli a my na ně zapomněli. Já vím ...trochu Ratkin,co? Ale zpomalme,zavolejme kamarádům ze škol,nic nám neuteče a oni budou rádi. Věřte mi,fakt byli rádi a my s nimi. Akorát to nedělejte ráno v půl páte,to se nám trochu nepovedlo. Ale zato jsme překvapili.

Ocenění knihy (1)

1986 - Booker Prize