Stín Černého hvozdu přehled

Stín Černého hvozdu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545946/bmid_stin-cerneho-hvozdu.png 4 77 77

Černý hvozd série

1. díl >

Audiokniha Stín Černého hvozdu - je klasickým fantasy příběhem plným odvahy i zbabělosti, intrik i lásky, zrady i přátelství, vedoucího až za brány smrti. To ráno, kdy říčka Bělava přinese mrtvé tělo, se změní mnohé. Za zdmi Kozího hrádku se probudí zlo z Vrchoviny. Kejklíř Žibřid zaspí schůzku se smrtí. A Richard z Línavce, pán z Nemanic, chudý jak kostelní myš, se postaví démonům minulosti i nepřátelům z masa a kostí. Ale svět není tak černobílý, jak by se mohlo zdát...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stín Černého hvozdu. Přihlašte se a napište ho.

Micho86
28.07.2024 2 z 5

No za mě teda nic moc..
Že tam bylo hodně postav mi ani nevadilo, problém byl spíš v tom, že se autor příliš neobtěžoval jejich popisem, takže mě v podstatě vůbec nezajímaly.
Tato kniha mi zasekala čtecí pořádek na dva týdny, vůbec mě nelákalo zjistit, jak to bude dál, a ve chvíli, kdy jsem si uvědomila, že se do čtení nutím, jsem dospěla k rozhodnutí, že další díly neotevřu. Tato série se tak stává oficiálně první, kterou jsem kdy odmítla číst dál.
Na jednu stranu je mi to líto, protože cítím, že autor psát umí, na stranu druhou proč to lámat přes koleno a trápit se dalšími svazky..
Stojím si za tím, že styl vyprávění nebyl vůbec špatný, takže Mílovi Lincovi dveře před nosem úplně nezavírám, ale této sérii již svůj čas věnovat nebudu.
Plusové body musím autorovi přiznat za neobvyklou atmosféru středověkého fantasy a za jeho styl.
Pokud bych měla ukázat na cílovou skupinu, která by mohla být ze série nadšená, jsou to stoprocentně nenapravitelní milovníci historie a trochy tajemna, širší ta cílovka bohužel prostě není.

janina66
20.06.2024 3 z 5

Nebylo to špatné. Ale i když jsem poslouchala audio, tak jsem se trošku ztrácela v postavách. Přeskakování od jedné postavavy k druhé a třetí. No nebylo to mé oblíbené téma knihy.

RyonMathrin
11.02.2024 4 z 5

Pozor, lehký spoiler.

Uživatelka tatjana1737 celkem vystihla i můj názor, tak to zkrátím, abych se neopakoval. Tohle se mi dost líbilo. Pan Linc umí navodit atmosféru středověce laděné fantasy. Ale na můj vkus hodně mrtvých, přestože to ke stylu patří. Líbí se mi autorův styl psaní. Zrzavá kuchařinka a Flora, která dává každému, dostaly každá paradoxně opačnou nálepku, než by jeden čekal. Taky mi to nepřišlo úplně fér. Sovička je jednoznačně největší hrdina knihy, i když kejklíř Žibřid je také velmi sympatický. A vůbec, magie v celé knize se točí kolem světa mrtvých a paladinů, svět se mi líbí svou vyvážeností a zároveň syrovostí.
Za mě jednoznačně 4* a kousek, na příběh jen tak nezapomenu a těším se na další díl série (to je výhoda, číst knihy vydané před více lety, již mají pokračování :) ). Fanouškům fantasy jednoznačně doporučuji.

Kniha Stín Černého hvozdu v seznamech