Tři vyvolení přehled
Stephen King
Temná věž / Temná veža série
Druhý díl Temné věže úzce navazuje na díl první, na jehož konci usíná Roland na pobřeží Západního moře. Na začátku druhého dílu se probouzí, je napaden a zraněn. Roland spalovaný horečkou postupuje podél pobřeží a nachází troje dveře. Dveře do současných světů, odkud si do Středosvěta přivádí nové společníky, kteří ho budou provázet na dlouhé cestě k Temné věži.... celý text
Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: 2017 , Beta-DobrovskýOriginální název:
The Drawing of the Three, 1987
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři vyvolení. Přihlašte se a napište ho.
Stephen King pokračuje ve svém vyprávění o pistolníkovi Rolandovi, a opět uchvacuje svými výbornými vypravěčskými dovednostmi. Příběh je v podstatě minimalistický, mnoho hlavních postav se zde nevyskytuje, příběh ale odsýpá a těžko se od něj odtrhává. Tématem jsou drogy, schizofrenie a sadismus. A my se s hlavními postavami můžeme vydat na další dobrodružství.
Na konci Pistolníka jsme se na pláži rozloučili s Rolandem a na začátku druhého dílu série Temná věž jsme si ho tam zase vyzvedli a vydali se na další putování a hledání Vyvolených, kteří se k němu mají přidat k jeho dobrodružství.
Jako první se Roland vydává pro Eddieho - vězně, a vyrve ho ze spárů drogového kartelu. Další na řadě je handicapovaná černoška na vozíčku, která to má se jménem a osobností krapet složité - Paní stínů.
A za třetími dveřmi najde Roland velmi zajímavého člověka, kterého nechci úplně prozradit a vše do sebe hezky západně :-)
Ač se putování pouští může zdát býti zdlouhavé, najdeme v knize spoustu napínavých momentů a pár vypjatých situací, které nás nutí pokračovat ve čtení.
Jejich cesta je teprve na samotném začátku a ještě se toho musí všichni hodně naučit, aby dokázali splnit svůj úkol :-)
Já musím říct, že tohle čtení je pro mě prostě za odměnu, užívám si opravdu každou větu, každou stránku a miluju ten příběh už teď. A jsem moc ráda, že se nám ve společném čtení také podařilo vytvořit takový Ka-tet a že se mnou drží tempo a společně se těšíme na Pustiny, do kterých se pustíme už příští týden :-)
Temná věž je zase o kousek blíž :-)
Knižní novinky (5. týden)
26.01.2020
Kniha Tři vyvolení v seznamech
v Přečtených | 2 197x |
v Mé knihovně | 805x |
Kniha je plná symbolizmu, kterému moc nerozumím, resp. mám pocit, že mi něco autor naznačuje a já jsem vedle jako jedle. Zkrátka celkem dost mě užíralo, že mi asi něco podstatného utíká a nemám šanci na to přijít. Asi jako, když se díváte na Forresta Gumpa a víte, že některé narážky na americké dějiny neoceníte, protože nejste Američan a nezažil jste je.
Po dějové stránce byla kniha zajímavá a celkem dobře se četla.