Teória lásky přehled

Teória lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528033/bmid_teoria-lasky-65aebfc704082.jpg 4 524 524

Teoretická fyzička Elsie Hannawayová cez deň vyučuje termodynamiku a po večeroch pracuje ako falošná priateľka, aby si prilepšila. Jack Smith, brat jej obľúbeného klienta, je experimentálny fyzik, ktorý zničil kariéru jej mentora a podkopal povesť všetkých teoretikov. A práve on sedí v prijímacej komisii na MIT, kam sa Elsie túži dostať. Elsie je pripravená na totálnu vojnu, ale zisťuje, že keď je s ním, nemusí sa hrať na nikoho iného. Bude Jack tým, pri kom uvedie do praxe svoje teórie o láske?... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Lindeni

Love, Theoretically, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Teória lásky. Přihlašte se a napište ho.

lvice_elaa
předevčírem 2 z 5

ROMANTIKA? KDE?
Kvůli tomu vědeckýmu prostředí jsem autorku ještě zkusila, ale dostala jsem Hypotézu lásky v bledě modrým a o něco nudnějším provedení. Chlap jako přes kopírák (obdařenej, až to děsí :-D a trapně průhlednej obdivovatel), ženská zase předstírá a lže (kromě toho je geniální, ale nedoceněná, ublížená a chudá). Není mezi nima žádný jiskření a konflikt na konci je totálně vycucanej z prstu.
Hazelwoodové posedlost močením mi přišla jako hlavní téma knihy vedle fyzikálních hlášek, který byly napasovaný na sílu, aby se předvedla. Zvrat byl hodně slabej, sexuální scény taky okopčený z Hypotézy. Humor občas povedenej, ale většinou divnej a úchylnej.

LUCKAknihomolka
18.01.2025 4 z 5

(SPOILER) Moc vtipně napsaná kniha z vědeckého prostředí o muži snů. Podle influencerky luciezel je Jack chlap, do kterého se čtenářka zamiluje. Chytrý, bohatý, hezký, svalnatý, vtipný, skvělý milenec, zásadový... a co je nejhlavnější: Elsie rozumí víc, než ona sama sobě a stará se o ní.
Ona je milá, hezká, nadějná vědkyně, která se momentálně nemůže věnovat svému výzkumu. Žije bez podpory rodiny, z ruky do huby, v hrozném bytě se spolubydlící a jejím mazlíčkem ježkem Ježky. K vůli mizernému platu učitele si přivydělává jako falešná přítelkyně, aby si mohla alespoň koupit inzulín na diabetes. Notoricky lže všem i sobě.
Díky Jackovy ale konečně pozná, kým doopravdy je. Získá vysněnou práci, přátelé, byt i zdravotní pojištění...

Za mě je Jack až moc dokonalý na to, aby mě uchvátil. Prostě z toho křičí: NEREÁLNÉ! Ale to, jak se o Elsie zajímá, vnímá ji a rozumí jí je vážně rajcovní. Možná by si knihu mohli přečíst chlapi, aby věděli, co ženy chtějí. :-)

Ps: Doteď jsem nečetla nic s obsahem erotických scén, takže pocity mám rozporuplné. Možná, že číst popis něčeho tak krásného a intimního, je na mě moc hrubé a neuctivé. Na druhou stranu je to zábavnější, než si jen domýšlet naznačené.

Arella
15.01.2025 4.5 z 5

Nečekala jsem žádnou hodnotnou literaturu s tématy k zamyšlení. Čekala jsem zábavu, romantiku, odpočinek a pohodu a to jsem taky dostala. Ač mě hlavní hrdinka Elsie občas štvala, Jack bych chvílemi nesnesitelně dokonalý, a jedna pasáž knihy interně nazvaná 'duševní blablabla' mě dost nudila, dostala jsem vlastně všechno! Odpočinula jsem si u uvěřitelné romantického příběhu, který se jako bonus odehrával v akademickém prostředí, kde se podle mě můžou dít různé asi ne zrovna pěkné věci. Když si budu chtít oddechnout, vím po které autorce šáhnu. Moje nové guilty pleasure. Děkuji!

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

Strhující upíří romance od autorky Hypotézy lásky

28.11.2024

Žebříček nejprodávanějších knih (41. týden)

17.10.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Teória lásky v seznamech

v Mé knihovně273x