The Little Prince / Malý princ přehled
Antoine de Saint-Exupéry
Dvojjazyčná kniha pro pokročilé. Anglicko-český zrcadlový text Jazyková úroveň B2-C1. Antoine de Saint-Exupéry napsal a poprvé vydal Malého prince v roce 1943, pouhý rok před tím, než jeho letadlo zmizelo během průzkumného letu nad Korsikou. A je jen málo knih, kterých by si dospělí cenili stejně jako děti. Tento lyrický příběh s pohádkovým nádechem, jenž usiluje o nalezení pravého smyslu života, si najde svou jedinečnou cestičku ke každému čtenáři.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Učebnice a slovníky
Vydáno: 2019 , INFOAOriginální název:
Le Petit Prince, 1943
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize The Little Prince / Malý princ. Přihlašte se a napište ho.
Nevím, zdali jsem tu knihu četl jako dítě, ale asi ne a možná to byla chyba, protože bych jí asi lépe ocenil, když ji čtu jako dospělý, můžu si maximálně říct, dobrá knížka pro dítě, které však už umí číst s porozuměním. Myslim si, ze mám velkou fantazii, ale tady mi něco uniká. Trošku nerozumím, proč tuto knihu někteří označují za zásadní knihu.
Kniha The Little Prince / Malý princ v seznamech
vesmír pohádky filozofie pro děti francouzská literatura putování angličtina dvojjazyčná vydání maturita dětský hrdina Malý princ
Část díla
- Malý princ 1943
1962 | Noční let |
1965 | Země lidí |
1967 | Válečný pilot |
1976 | Moje planeta |
2009 | Malý princ (komiks) |
Nádherné pohlazení jako již mnohokrát dříve. Tentokrát však poprvé s vnukem, takže opět úplně jiné.