Ti druzí přehled
C. J. Tudor
Mrazivý. Děsivý. Neodložitelný. Nový psychothriller autorky bestsellerů Kříďák a Jáma. Gabe se jednoho dne vracel autem domů z práce a v zácpě uvízl za starým autem. Jeho zadním oknem na něj vykoukla dívčí tvář. Zahlédl, jak říká: „Tati.“ Byla to jeho pětiletá dcera Izzy. Od toho okamžiku už ji nikdy nespatřil. Tři následující roky strávil Gabe cestováním po dálnici, kterou tenkrát jel, a hledáním Izzy. Odmítá se vzdát naděje, že ještě žije. I když mu všichni tvrdí opak. Fran a Alice mají za sebou taky spoustu dní a nocí na cestě. Ty dvě ale nikoho nehledají. Ty dvě utíkají. Před někým, kdo jim chce za každou cenu ublížit. Protože Fran zná pravdu. Ví, co se skutečně stalo Izzy. Kdo za to může. A co udělají ti druzí, když ji a Alici dostihnou...... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2020 , KalibrOriginální název:
The Other People, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ti druzí. Přihlašte se a napište ho.
Sice jsem od knihy čekala něco trochu jiného, ale téma mě velmi příjemně překvapilo. Po Kříďákovi, který mě příliš nezaujal, jsem neměla od autorky přehnané očekávání, ale zhruba do začátku poslední třetiny knihy jsem si ji velmi užívala. Fascinovalo mě, jak neuvěřitelně autenticky a detailně autorka dokázala popsat pocity, které nastanou ve chvíli, kdy rodič přijde o dítě, případně o jinou blízkou bytost. To mě na knize vlastně bavilo (a dojímalo) úplně nejvíc, jelikož mám sama malé děti. Zároveň je příběh skvěle sestaven, začátek je trochu zmatený, ale postupně do sebe vše začíná zapadat. Až tedy na ty "hororové" prvky, které Tudor do knihy zakomponovala, což mi trochu vadilo. Ovšem je pravda, že i ve skutečném životě se dějí nevysvětlitelné věci, na které nikdy nedostaneme odpověď. Kniha se skvěle a rychle četla a velmi ráda jsem se k ní každý večer vracela. Nicméně konec mi přišel trochu odfláknutý. Místy byl příběh dost předvídatelný a na to, jak chvílemi kniha skvěle gradovala, byl závěr dle mého lehce mimo mísu. Každopádně celkový dojem z knihy mám víc než dobrý a určitě se pustím do další autorčiny knihy.
(SPOILER) Pro mě nejslabší kniha autorky, rozvláčná, moc se tam toho neděje, hlavně části s "druhou dívkou" byly repetitivní a neskonale nudné. Zajímavý začátek, ale ve chvíli, kdy se ozřejmí, kdo jsou "ti druzí", je všechno víceméně jasné. A ta laciná romance na závěr - blicí smajlík.
50 nejčtenějších knih roku 2021
27.12.2021
10 právě čtených knih podle uživatelů (leden)
15.01.2021
10. ročník KNIHOMÁNIE startuje ve středu!
19.10.2020
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Říká se, že nenávist a hořkost vás zničí. Omyl. Je to naděje, co vás užírá zevnitř jako parazit. Ale naděje vás nezabije. Tak laskavá není.“
„Když se někdo pohřešuje, je to jiné, než když zemře. Svým způsobem horší. Smrt nabízí konečnost. Smrt vám dává svolení truchlit. Uspořádat poslední rozloučení, zapálit svíčky, položit květiny. Pustit. Když se někdo pohřešuje, zůstanete v předpeklí.“
„Jedna z věcí, které objevíte, pokud dostatečně dlouho projíždíte asfaltovou řekou uprostřed noci, jsou další noční lidé. Další upíři.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Ti druzí v seznamech
v Přečtených | 1 938x |
v Mé knihovně | 546x |
Tak tady vidím velké zlepšení. Už jen to moje hodnocení. Jen pro připomenutí, tak předchozí knize autorky (Jáma) jsem udělil pouhé dvě hvězdičky. Samozřejmě, že každý bude mít jiný názor, ale tohle byl žánr přímo pro mě.
Možná mi prospělo i to, že jsem si dal od Tudor pauzu a proložil ji sérii Naturalisty od Andrewa Maynea. Knížce nemám moc co vytknout. Měla skvělou atmosféru, rychlý spád a zajímavý příběh. Jak je uvedeno na obálce, je prostě neodložitelná.
Jsem moc rád, že jsem autorku po jejím předchozím nezdaru (dle mého) neodepsal, protože tahle knížka se ve mně uchová určitě dlouhou dobu. Moc se mi líbí střídání pohledů postav i minulosti se současností. Autorka má opravdu talent a tady se mi také trefila do žánru.
Pomalu si začínám zvykat i na ty hororovomagické prvky, kterých úplně nejsem fanoušek. Tady mi ale přišly velmi příhodně vybrané a do tajemného příběhu zapadaly. Jsem rád i za konec, ve kterém autorka prakticky vše vysvětlila a v epilogu opět nechala čtenáře přemýšlet.
Podtrženo sečteno - famózní kniha. Půl hvězdičky si nechám možná na Upálené, které by měly dle recenzí být ještě o kousek lepší. Tak uvidíme a já jdu na to. :)