To, co zabíjí děti. Kniha druhá přehled

To, co zabíjí děti. Kniha druhá
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536338/bmid_to-co-zabiji-deti-kniha-druha-661a4f71ec47e.jpg 5 4 4

To, co zabíjí děti série

< 2. díl

Po odjezdu z Achers Peak si Erika Popravčí ani na chvíli neoddychne, v patách se jí totiž objevuje nová nebezpečná příšera. A aby toho nebylo málo, Řád svatého Jiří za ní vysílá svého zabijáka. Zdá se tedy, že Erika tentokrát nemá žádnou šanci. Kniha obsahuje sešity 21–35 stejnojmenné série. Sešity 16–20 obsahují příběh z minulosti, který není součástí hlavní linie příběhu a Boom Studios ho plánuje zařadit do jiné knihy.... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Something is Killing the Children. Book Two , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To, co zabíjí děti. Kniha druhá. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

memphisz
07.09.2024 4 z 5

Druhý díl přináší více přímočarou akci. Jelikož Erika zběhla, tak je tu mnohem méně řádu a pletich a děj se prostě více soustředí na neokázalou akci. Děti zabíjí jen jedno monstrum a protože by to bylo málo, na scénu se dostává také "lidské monstrum", jehož úkolem je odstranit Eriku a přitom s ní může vzít půlku dalšího zapadákova. Je to pořád dobré a napínavé, i když od toho nelze čekat nic moc víc než krvavou akci a prudké emoce postav. Postavy jsou většinově ploché a o nějakém vnitřním vývoji nelze ani uvažovat (vyjma toho, že postavy postupně uvěří v existenci monster).

Terva
26.08.2024 4 z 5

„Někdy ráda
ubližuje lidem tím,
že jim říká pravdu.
Pravda může
bolet víc.“

Rozbalit, očuchat (áááách) a jdeme na to. I když jsem Knihu první nehodnotil zrovna nejlichotivěji, nebyl důvod se netěšit na Knihu druhou. Ostatně příběhy na sebe navazují a tak si říkám, proč to není rovnou kolosálka? Ale což, dvě knihy zaberou stejné místo. Po masakru z Knihy první se tu rozjíždí vyšetřování. Ale šerif Carter není zrovna frajer a mám pocit, že rozumu taky moc nepobral. Je z vražd rozhodně rozhozenej, a zpočátku si vůbec nevěděl rady. Tak že první část této knihy je hodně o mluvení. Akce skoro žádná.

Citát: Myslím, že když ti všechny, co znáš, sežerou příšery, můžeš bejt zlá, jak chceš.

Docela mě pobavil přílet paní Stínací do USA. Scéna s telefonistkou a záchodem vás určitě také rozesměje. Ale na druhou stranu se Stínací nebude rozhodně žádná sranda. Začal jsem se bát o osud Eriky. Už jen pár hodin – a pak začne masakr. Ke konci začíná být děj skoro až beznadějný pro osoby, kterým jsem fandil. Bylo to strhující. Chaos je však někde jinde. Opět musím upozornit na zmatená komiksová okna. Někdy jsem šel jiným směrem, než zamýšleli tvůrci. To byl asi nejhorší zážitek s kreslením tohoto příběhu. Jinak kresba je střídmá a celkem povedená. (Až na ta chaotická okna). Celkově to však na mě mělo lepší dojem, než Kniha první. A myslím si, že jako celek to za 80% obstojí.

Citát: Neumřu nějakou zasraně dementní smrtí!


assa
13.08.2024

Další příběh, další město, další postavy.
Erika Popravčí po odjezdu z Acher´s Peak nenachází chvilku klidu, protože monstra, která zabíjí děti, nikdy nespí. A jak se budete moci přesvědčit, jejich podoba a rafinovanost nezná mezí. Navíc je Erice v patách zabiják vyslaný Řádem svatého Jiří, tedy organizací, od které se Erika odtrhla, aby s monstry bojovala na vlastní pěst. Nejen díky tomu upadla Erika u Řádu v nemilost a jelikož představuje potencionální nebezpečí, vedení nařídí její zneškodnění.
Druhá kniha grafického románu, oceněného Eisnerovou cenou, obsahuje dalších 15 sešitů série a neztrácí nic na svém ďábelském tempu. I když byste si rádi příběh dávkovali po menších částech, touha dozvědět se, jak bude příběh pokračovat, je tak silná, že vás nutí otáčet stránku za stránkou. A náhle zjišťujete, že jste u závěrečných storyboardů, jež jsou součástí a opět milým bonusem knihy. V celém příběhu hrají prim hlavně ženy, jak v kladných, tak i v těch záporných rolích. Muži jsou zde upozaděni a zastoupeni sympatickým, nicméně ne moc užitečným šerifem a jeho zástupcem, kteří se nechávají lehce oklamat.
Opravdu jsem moc zvědavý, jak celý příběh dopadne, protože v závěru druhé knihy zjistíte, že si Erika vytvořila zbrusu nového nepřítele, který jí půjde po krku. Na čtenáře tedy čeká ještě třetí závěrečná kniha.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (5)

Mamá Rosa říká, že se nemá brát jméno boží nadarmo. A rozhodně by se Kristovi ve škole neměla přikreslovat erekce.


Někdy ráda ubližuje lidem tím, že jim říká pravdu. Pravda může bolet víc.


Myslím, že když ti všechny, co znáš, sežerou příšery, můžeš bejt zlá, jak chceš.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha To, co zabíjí děti. Kniha druhá v seznamech

v Přečtených7x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit5x