To, co zabíjí děti. Kniha první přehled

To, co zabíjí děti. Kniha první
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515159/bmid_to-co-zabiji-deti-kniha-prvni-bOP-515159.jpg 4 34 34

To, co zabíjí děti série

1. díl >

V jednom ospalém městečku ve Wisconsinu se začnou ztrácet a umírat děti. Další vyprávějí strašlivé příběhy o děsivých stvořeních, která žijí ve stínech. Krátce poté se objevuje tajemná cizinka, která dětem věří a tvrdí, že jako jediná vidí to, co ony. Kniha obsahuje sešity 1-15.

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Something is Killing the Children. Book One, 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To, co zabíjí děti. Kniha první. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (10)

Ronnie68
08.09.2024 4 z 5

Tenhle komiks v podobě příběhu lovkyně příšer mě zaujal už od začátku...

memphisz
27.07.2024 4 z 5

Skvělý mix badass lovkyně monster a amerického zapadákova. Tynion přišel s myšlenkou, že by za určitých podmínek mohly děti svou představivostí vyvolat příšery, kterých se bojí. Ty pak chodí po okolních lesích a roklích a zabíjí děti, kterýma se živí a sílí. Proto existuje starobylý řád lovců, který příšery likviduje. Aby však zůstal v utajení, nebere si žádné servítky. Takže je tu otázka, kdo je větší monstrum? Erika jim to ale nežere a monstra likviduje hlavně proto, aby zachránila životy, ne aby sloužila zájmům řádu zabijáků. To vše se zde odehrává v typickém americkém maloměstě někde ve Wisconsinu, kde jsou typické postavy jako šerif, který dosud řešil jen přiopilou mládež, nebo koroner, který ohlédával maximálně sousedy, kteří zemřeli věkem. S timhle si nemůžou poradit. Erika ale ano.


Hadati
04.07.2024 5 z 5

Znáte to. Téměř každé dítě si prošlo obdobím, kdy se bálo příšery pod postelí nebo ve skříni. Jenže, co kdyby byly příšery skutečné? Nejspíš by se jen neschovávaly, ale trhaly by hlavy a údy v gejzírech krve. Navíc je problém, že dospělí na příšery nevěří. Naštěstí pro děti je na světě i tajná organizace, která s příšerami bojuje. Naneštěstí pro děti jde této organizaci spíše o utajení, než o jejich životy. I mezi nimi je však nějaká výjimka. Erika, která si boj s monstry bere velmi osobně.

Příběh se mi opravdu líbil a nic bych mu nevytknul. Jedinou výtku tak mám k ilustracím. Nějakou dobu mi trvalo, než jsem si uvědomil, jak autoři skládají jednotlivé panely. Z počátku se mi tedy stávalo, že jsem panely četl v nesprávném pořadí. Jednou totiž jdou za sebou stranu po straně, jindy po dvojstraně. Nevýhodou také je, že panely přes dvojstranu zasahují přes vazbu, takže máte problém vidět obrázek celý, protože do něj zasahuje vazba. Kresby jako takové se mi líbily, bylo většinou snadné odlišit jednotlivé postavy od sebe. Zejména Eriku si s nikým nespletete. Bojové scény mi pak přišly dost nepřehledné, v manga stylu. Tenhle komiks naštěstí nestojí jen na soubojích. A protože jsem si čtení opravdu užil, s těmito menšími výhradami, dávám 9/10. Už se těším na pokračování, které má vyjít v srpnu 2024.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (5)

Co tě kdy v životě nejvíc vystrašilo?


Máte tady příšeru. A já jsem tady, abych jí zabila.


Proč by měla být živá, když jsou ostatní mrtví?


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha To, co zabíjí děti. Kniha první v seznamech

v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit8x