To prší moře přehled

To prší moře
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356556/bmid_to-prsi-more-rIL-356556.jpg 4 1643 1643

Hančin svět naruší poprvé nečekaný rozvod jejích rodičů a střídavá péče, o níž rozhodne soud. V otcově nové rodině se setká s Alešem, synem otcovy ženy. Měla by ho považovat za bratra, ale ona se do něj zamiluje. Nešťastně, protože Aleš v ní vidí především sestru. Jenže to není jediný Hančin problém. Nejdřív otcova a potom i matčina smrt ji zcela vykolejí a Hanka obtížně hledá způsob, jak se se vším vyrovnat, hledá někoho, o koho by se mohla opřít. Zprvu jí pomáhá babička, jejíž životní příběh jako by předznamenal i Hančiny osudy. A pak potká o hodně let staršího Huberta, který dělá, co jí na očích vidí. Ale bylo jejich setkání opravdu náhodné, nebo Hubert sleduje svůj vlastní cíl?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To prší moře. Přihlašte se a napište ho.

natalie-p6706
13.12.2024 4 z 5

To je tak zvláštní kniha... Nejdřív jsem si po pár prvních stránkách řekla, že tenhle styl psaní není nic pro mě, a pak jsem najednou byla na stránce 70 a říkala jsem si že asi teda mě to baví,když se nemůžu odtrhnout od stránek a přestat číst. Nakonec mě to fakt pohltilo, zajímalo mě co se stalo/stane a prolínání jednotlivých příběhů do sebe hezky zapadalo jako puzzle. Ten konec byl teda drsný, ale taková zajímavá tečka dá se říct...Docela by mě zajímalo filmové zpracování, ale to je asi moc komplikované na české filmaře.

knihovna1
17.11.2024 5 z 5

Moc se mi kniha líbila. Od paní Třeštíkové pro mě nejlepší zatím kniha. Ještě jsem nečetla Veselí a Dobře Ti tak. Jó a vyjdou nové Bábovky. Už se těším.

alkazemka
04.10.2024 5 z 5

Knížka o tom jaké to je, když se nechce žít. Nebo chce, ale nejde to. Těžké téma zpracované citlivě, s pochopením, vkusně a..... tak nějak s vlídností, jestli to tak můžu nazvat. Někdy se to zkrátka může v životě zašmodrchat. A rozšmodrchávání, pokud k němu dojde, je dlouhý a bolestný proces, ale stojí za to jej absolvovat.
A taky je to knížka o lásce, neboť ačkoliv: ".....vztahy nevznikají na přání a láska nám nechodí do života pravidelně, jako ranní noviny do schránky, " tak je to to nejvíc, co v životě máme. Tak si ji hýčkejme.

“Ty chvíle, kdy nám nic jiného nezbývá, jsou často ty jediné, co nás konečně posunou někam dál."

E-knihy zdarma aneb Nevystrč nos z knížky

26.03.2020

65 knižních novinek (23.10. - 5.11.)

23.10.2017

Žebříček nejprodávanějších eknih (červen)

04.07.2017

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

To je pravda, ale i bolest se dá prožít nebo umřít. Všechny okamžiky jsou si něčím podobné. Ty nejhezčí i ty nejhorší. Všechny mají něco společného a v sobě něco výjimečného. Když nic jiného, tak to, že úplně všechny nám zkracují život. Všechny do jednoho, a je jen na nás, kolik těch vlastních okamžiků prožijem a kolik jich umřem. Já jsem je umřela skoro všechny. Skoro celý svůj příběh. Nic jiného skutečně nevlastníme. Jen ten příběh, co se tak často podobá jinému, a přitom je jenom náš. Sedím tedy a musím se dívat na to, jak si ten svůj ničíš. Jako já před lety. Vím dobře, jak jednoduché je vzdát se.

Kniha To prší moře v seznamech

v Přečtených2 680x