Tobiáš Lolness. II. Elíšiny oči přehled
Timothée de Fombelle
Tobiáš Lolness série
< 2. díl
Velký dobrodružný román o chlapci, který měří jen o něco víc než jeden milimetr. Domovem Tobiáše je odedávna obrovský strom. Jednoho dne odmítne Tobiášův otec vydat tajemství svého geniálního, ale pro přežití stromu nebezpečného vynálezu. Rodina Lolnessových je poslána do vyhnanství a Tobiáš musí prchat. Dostane se až do země trávového lidu. Druhý a závěrečný díl románu začíná Tobiášovým návratem na strom, kterému však hrozí smrtelné nebezpečí. Srdce stromu je nahlodáno hlubokým kráterem. Tobiáš se pokusí odvrátit katastrofu. A nejen to. Musí přeci najít své rodiče...... celý text
Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2008 , BaobabOriginální název:
Les Yeux d'Elisha, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tobiáš Lolness. II. Elíšiny oči. Přihlašte se a napište ho.
Křehká jízda letem stromovým světem. Něžná chodidla Elíši, mnohá tajemství a mnohá vysvětlení, kdo je vlastně kdo. Láska, odvaha, přátelství, tanec na ledě i akrobaté ve větvích a stádo lidu, jak ho známe i z našeho světa. A nakonec jarní tání... s dlouhým skluzem na vlně trávové.
Řekl bych že tato kniha je ještě lepší než ta první. Byla více napínavější než ta první a konec mě hodně dojal byla to nejlepší knížka co jsem kdy četl. Rozhodně doporučuji.
Kniha Tobiáš Lolness. II. Elíšiny oči v seznamech
pohádky přátelství ekologie příroda francouzská literatura napětí fantasy pro děti dobrodružství tráva, trávníky
2009 | Tobiáš Lolness |
2013 | Vango |
2021 | Gloria |
2015 | Dva životy pana Perla |
2007 | Tobiáš Lolness. I. Život ve větvích |
Už dlouho jsem nečetla tak,jinou, zajímavou knihu. Druhý díl se mi líbil o trochu víc. Musím, ale přiznat, že na mě kniha působila chvílemi stísněným pocitem, kdy trpěli nevinní lidé, pořád a pořád, ale i v tom se rodilo něco krásného a křehkého jako přátelství,odvaha, láska se silnou vůli toho dosáhnout, pro strom, pro přátelé, pro budoucnost.