Tommyknockeři přehled

Tommyknockeři
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541432/bmid_tommyknockeri.png 4 729 729

Další napínavý román proslulého mistra hororu, tentokrát o městečku sužovaném mimozemskými silami. Bobbi, spisovatelka žijící poklidným způsobem na své farmě, jednou v lese zakopla o kus kovu. Poháněna nevysvětlitelnou zvědavostí začala kopat a postupně za pomoci ostatních odhalovat zabořený vesmírný koráb. „Tommyknockeři“ potřebují lidské bytosti pro výrobu energie. Mění fyzicky i psychicky Bobbi i ostatní obyvatele Havenu a nutí je pomocí hrůzných vynálezů ničit všechny, kteří jsou proti nim. Jen Gard a Davidův dědeček jsou chráněni kovovou destičkou v hlavě (následek po starém zranění), navíc jim pomáhá láska k Bobbi a malému vnukovi. Ubrání se lidé? Kolik životů bude obětováno, aby vetřelci mohli odletět ?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Tommyknockers, 1987


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tommyknockeři. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (113)

Uriel666
05.09.2024 5 z 5

Mám strašně ráda Kingovo příběhy, ve kterých figurují mimozemšťané. A Tommiknockeři jsou jedním z nejlepších hororových příběhů z vesmírnými vetřelci.

KingNut123
25.08.2024 4 z 5

Mimozemšťané jsou jedním z nejprofláklejších témat současné literatury a kinematografie. Většina z nás si pod slovem „mimozemšťan“ představí zelené a bílé mužíčky s velkýma černýma očima. Tyto mnohdy vysoké a vyhublé entity jsou dnes neodmyslitelně spojené s žánrem sci-fi.

Tommyknockeři nejsou o prozkoumávání vzdálených galaxií pomocí vesmírného korábu. Hlavními hrdiny nejsou umělá inteligence trpící chronickou depresí, sexy bomba v těsném latexu či dvoumetrový chlupáč připomínající domácího mazlíčka. Kingovo dílo je thrillerovou sci-fi jízdou s lehkým nádechem hororu. S ostatními sci-fi díly, jež se zabývají nadpozemskými entitami, se srovnávat nedá. Kingovo pojetí mimozemšťanů spočívá v něčem jiném než v děsivém humanoidním vzhledu a létajícím talíři.
Tommyknockeři jsou ve skutečnosti literárním dílem zabývajícím se otázkami morality a lidskosti. Jedná se o děsivý román, jehož cílem je zobrazit ztrátu příčetnosti a kontroly nad svou vlastní myslí. Obyvatelé Havenu jsou postupně vtahováni do událostí, kterých by nechtěl být součástí ani jeden z nás. Veškerá moralita a příčetnost z postav vyprchává; stávají se z nich poslušné loutky, se kterými se dá lehce manipulovat. Z lidských těl se stávají pouhé skořápky; lidská mysl a zdravý rozum obyvatelů Haven jsou natolik křehké, že se hroutí jako domeček z karet. Městečko s poklidnými a vcelku mírumilovnými obyvateli se proměňuje v bytosti, jež stěží připomínají své bývalé já.

Nemohu říct, že bych k tomuto žánru byl nějak zvlášť nakloněn. Sci-fi literaturu nevyhledávám a nepociťuji k ní nic vřelého. K Tommyknockerům jsem tudíž přistupoval s odstupem. Očekával jsem, že z knihy bude další Kingův hororový mišmaš, který ve finále nebude dávat vůbec žádný smysl. Na závěr mohu dodat, že jsem byl mile překvapen. Tommyknockeři jsou příjemné literární béčko, které by si zasloužilo více pozornosti.


katushah
20.08.2024 5 z 5

Ten nápad se mi hodně líbí, ale chtělo by to osekat. Většinu knihy čtete, musíme se toho hajzla zbavit, musíme ho sejmout atd. Což fakt po delší době mi už lezlo krkem. Ale jinak Gard, Bobbi a hlavně konec s menším táborákem se mi fakt líbil. A jeho závěrečný výlet na lodičce byl taky super. :-D

všechny komentáře

Související novinky (3)

Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)

08.09.2024


Mistr hororu - Stephen King - slaví 70 let!

21.09.2017


Knižní novinky (19. - 31. 8.)

18.08.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tommyknockeři v seznamech

v Právě čtených19x
v Přečtených1 021x
ve Čtenářské výzvě37x
v Doporučených48x
v Knihotéce485x
v Chystám se číst192x
v Chci si koupit71x
v dalších seznamech12x