Tracyho tygr / Tracy's Tiger přehled
William Saroyan
Bilingvní vydání americké kultovní novely čtenářům znovu připomene půvabný příběh Thomase Tracyho, newyorského mladíka, ke kterému se jednoho dne připojí jako stálý společník tygr, na něhož mladík už od dětství čeká, aby v něm probudil lásku k dívce Lauře a naučil ho dalším důležitým věcem, jež potřebuje mladík ke své proměně v muže.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tracyho tygr / Tracy's Tiger. Přihlašte se a napište ho.
Dnes jsem četla Tracyho tygra jinak. Opět mě nejvíce oslovily kapitoly s doktorem Pingitzerem, i když pro mě je to od prvního čtení Pitzinger. Zase mi v hlavě budou dlouho znít jeho věty a lakonické odpovědi na dotazy policie a novinářů.
"Tak. Dvě otázky. Jedna. Váš tygr. Je co?"
"Můj," odpověděl Tracy. str. 65
"Byl to černý panter, který napadal na pravou přední packu. Až na tu packu to byl nejkrásnější černý panter, jakého kdy kdo spatřil." str. 114
"Pak myslím půjdu domů. Už se nemůžu dočkat, až zase uvidím ženu a děti." str. 115
Tak trošku Malý princ, s přiměřenou dávkou symbolična. Nemůžu tvrdit, že je tento typ literatury mým šálkem kávy, ale pokud jde o "Tygra", je to tak milé a nevinné, že jsem ji bez problému dočetla. Bilingvní vydání mě taky bavilo, to je pro angličtináře s odrbanými základy bezva věc :-)
Kniha Tracyho tygr / Tracy's Tiger v seznamech
dvojjazyčná vydáníAutorovy další knížky
1980 | Tracyho tygr |
1981 | Léto na krásném bílém koni |
1998 | Tati, tobě přeskočilo |
1958 | Odvážný mladý muž na létající hrazdě |
1998 | Mami, mám tě ráda |
Na těch 118 stránkách je všechno. Jednoduchý příběh, minimum omáčky, ale je tam o davu, marketingovém šílenství, lásce, blázinci, novinářích, iluzi, vzpomínkách, hravosti...
Celé jsem to zhltla za 2 hodiny.