Tři jablka spadlá z nebe přehled
Narine Abgarjan
Příběhy o síle lidského ducha, o oddanosti a ušlechtilosti, nenápadný bestseller o životě Arménů v zapadlé vesničce. Kdesi v horách je starobylá vesnička Maran. Dožívá tu jen pár starých lidí, kteří zde prožili celý život a jejichž rody sem patří odnepaměti. Nechtějí sejít do nížiny a opustit hroby svým blízkých. Poznáme maranské obyvatele a jejich často nelehké osudy. Například Anatolii Sevojancovou, která se jednoho dne přichystala na smrt a netušila, že ji ještě mnoho krásného čeká. Ukáže se, že nikdy nemáme přestat věřit, že dobro bude odměněno a zlo potrestáno. Nezkrácená verze podle stejnojmenné knihy vydané nakladatelstvím Prostor v roce 2020. 1 audio CD... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2021 , TympanumOriginální název:
С неба упали три яблока (S něba upali tri jabloka), 2015
Interpreti: Jana Štvrtecká
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři jablka spadlá z nebe. Přihlašte se a napište ho.
Jedno z velkých čtenářských překvapení tohoto roku. Knihu jsem si půjčila na základě anotace, že je to o životě, který je potřeba brát s pokorou. Čekala jsem všelicos, ale ze mě autorka zavede daleko na východ, do země cara, do období mezi válkou a hladomorem, mezi úplně prosté lidi žijící v jakési zvláštní vesničce, a ještě se mi to bude líbit, to určitě ne.
Některé prvky by obstály i v poměrně kvalitní fantasy, časově je příběh ne úplně přesně ukotven.
Ovšem kniha má až zázračně dobrý konec a je v ní spousta naděje.
Miluju magický realismus, miluju knížky z neobvyklých míst a tahle knížka byla pohlazení po duši, i když občas celkem drsná. A zároveň nadějeplná. Nemůžu říct, že by byla plná akce, ale mně se právě líbily ty momenty z pro ně běžného života. Velmi jsem si oblíbila hlavní hrdinku, které jsem celou dobu držela palce. Knihu jsem přečetla asi za 3 nebo 4 dny, což je na mě rychle. Doporučuju moc moc!
Město v oblacích, Území vlků a další knižní novinky (18. týden)
01.05.2022
Knižní novinky (39. týden)
20.09.2020
„V zahálce a prázdnotě ztrácí život smysl. Život opravdu ztratí smysl právě v tu chvíli, kdy člověk přestane být pro ostatní užitečný.“
Kniha Tři jablka spadlá z nebe v seznamech
Krásně popisné, jemné a dojemné. Kniha mě bavila moc.