Tvé překrásné já přehled
Chuck Palahniuk
Penny Harriganová je obyčejná holka z amerického zapadákova, která sice může říct, že má flek v advokátní firmě na Manhattanu, nicméně hlavní náplní její práce je nosit kafe a rovnat židle. Nikdy by si ani ve snu nepředstavovala, že jednou večer bude sedět v superluxusní restauraci s multimiliardářem Linusem Maxwellem. Ale nejen to. Vzápětí se s ním ocitá v Paříži, kde ji zasvětí do tajných zákoutí ženské smyslnosti, předvede jí – za pomoci různých intimních pomůcek – sedmé nebe rozkoše Žena však záhy pochopí, že se stala testovacím objektem finální fáze nových erotických pomůcek, které mají změnit „ženské chápání světa“. A že před ní to v různé míře absolvovaly stovky a tisíce jiných. Intimní pomůcky pro něžné pohlaví jsou tak dokonalé, že se ženy už brzy obejdou bez mužů A tohle se Penny pokusí zastavit. Sama proti Maxwellovi, sama proti celému světu, sama proti nanobotům proudících v krvi, které jí dokážou bez její vůle působit neuvěřitelnou rozkoš i trýznivou bolest.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tvé překrásné já. Přihlašte se a napište ho.
Dosud pokaždé, když jsem přečetl něco od Palahniuka, nenacházel jsem slova. Tady musím říct, že mi během čtení několikrát vytanulo na mysli, že se jedná o jeho první špatnou knihu. Klišé nad klišé a repetitivnost se dá od autora očekávat. Do očí bijící nelogičnost a předvídatelnost jsou však jako rány do břicha. Možná dvě třetiny knihy jsem byl smířený s tím, že tohle bude prostě zklamání. A musím říct, že až s dočtením celé knihy na mě teprve dýchl ten správný pocit. Lépe řečeno tenhle příběh dokáže zapůsobit, až když ho vidíte vcelku. Nebudu říkat, že vás na konci čeká bůhvíjaký plot twist. To očekáváte. Palahniuk tady prostě zase zamířil na ta správná místa a pokud vám to nestačí, alespoň pochytíte něco z oblasti sexuální anatomie.
Kniha Tvé překrásné já v seznamech
sex erotika americká literatura znásilnění erotické pomůcky
2005 | Klub rváčů |
2009 | Snuff |
2007 | Strašidla |
2010 | Neviditelné nestvůry |
2012 | Prokletí |
Chuck napsal několik opravdu dobrých knih, pár celkem dobrých no a pak několik - Co to k.rva je? Ano Chuck vždy šokoval. Jenže je rozdíl mezi tím když šokuje obsahem a když formou. A toto je bohužel případ knihy, která chce za každou cenu šokovat, jenže jí na to nestačí obsah a tak k tomu musí vystačit forma. A ta je místy opravdu hnusná a odporná. A navíc bezdůvodně. On i Den přizpůsobení se hodně tomuto blížil, ale tam bylo znát ještě nějakou soudnost a hranici. To zde chybí. Myslím si že některé části zde byly naprosto zbytečné a jen právě pro to, aby v člověku zanechali pocit "No Fuj", aniž by to nějak pomohlo ději. Jsem opravdu zklamaná.