Těžké melodično přehled
Terry Pratchett
Úžasná Zeměplocha / Úžasná Plochozem série
Jiné děti dostávají na hraní xylofonky. Zuzance stačilo požádat dědečka, aby si vysvlékl vestu. Ano. V té rodině je Smrť. Je těžké vyrůstat jako obyčejné děvče, když dědeček jezdí na velkém bílém koni a máchá kosou. Pak najednou z jistých důvodů musíte převzít zavedený rodinný podnik a spousta lidí si vás plete se zubní vílou. Musíte se také v tváří v tvář postavit návykové hudbě, která se šíří po celé Zeměploše. To má na svědomí trojice hudebníků ve složení Chalamaďan Imp y Cilin, trpaslík Zlota a troll Perm M. Skalice (M jako Modroš). Úžasná Zeměplocha, kniha 16., přeložil Jan Kantůrek.... celý text
Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: 1998 , TalpressOriginální název:
Soul Music, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Těžké melodično. Přihlašte se a napište ho.
Já se opravdu snažil, ale ani po několikerém přečtení mě Těžké melodično nebere takovým způsobem jako naprostá většina svazků se zeměplošskou tématikou. A při Slepém Io, nejsem schopen odhalit důvod, protože Terry Pratchett knihu naplnil mými oblíbenci, mezi něž jednoznačně počítám Smrtě, K. Smrtě, Zuzanu-vévodkyni Sto Helit, mágy, knihovníka, Kolíka A.S.P. i Chrysoprase. Líbila se mi navíc i hudba s kamením, kterou mám rád i v reálu, takže fakt nevím, proč mi kniha nepřirostla k srdci jako ty ostatní. Musím dokonce pochválit dokonalou kritiku takových organizací jako je naše OSA, vsadím se, že by její pracovníci také rádi vycházeli na vybírání výpalného vybavení obušky s natlučenými hřeby. Jednu hvězdičku jsem tedy ubral jen za jakýsi svůj neurčitý pocit; přesto jde o výborné počtení, které mohu s klidem doporučit (jen ne jako knihu, která by měla být pro čtenáře úvodem do tohoto cyklu).
Kaligrafie zlomu, Vražedná mysl a další knižní novinky (23. týden)
05.06.2022
„Podle jeho názoru hudbu ničilo, když ji někdo mučil tím, že ji vyluzoval na vyschlé kůže, tvrdá dřeva a kusy kovu vykované do plechů, trubek a drátů. Měla by zůstat jen napsaná, na stránkách notového papíru, v podobě malých teček a praporků úhledně pochytaných v mříži linek. Jedině tak zůstávala čistá.“
„Výsměšek spokojeně mlaskl. „No, musím říct, že my tady v Ankh-Morporku dobře víme, co se dává do dobrého piva," prohlásil. Mágové přisvědčili. Oni to taky věděli. Proto pili gin s tonikem.“
„Si non confectus, non reficiat. To bylo motto Vetinariů. Všechno nějak dopadne, jen se musí dovolit, aby se to událo.“
Kniha Těžké melodično v seznamech
v Přečtených | 2 188x |
1993 | Barva kouzel |
1997 | Dobrá znamení |
2007 | Darwinovy hodinky |
2003 | Noční hlídka |
1995 | Stráže! Stráže! |
Je mi ho líto. Vždycky je mi ho líto, zvláštně to bolí, vyvolává nostalgii po něčem, co se nikdy nestalo. Jo, je to
Pratchett, je to vtipný, má to reference kdečemu, ale za mě... saudades.