V bažinách škorpiónů přehled

V bažinách škorpiónů
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290197/bmid_v-bazinach-skorpionu.png 4 64 64

Fighting fantasy série

< 8. díl >

Celý život jsi slýchal o bažinách škorpiónů, protkané zrádnými cestičkami a stezkami, vedoucími přímo do náručí jejich zlovolných obyvatel. Jediné šlápnutí vedle znamená jistou, pomalou smrt. Avšak nyní močál skrývá také bohatství a slávu – a této výzvě tvým schopnostem nemůžeš odolat…

Dobrodružné Fantasy Gamebooky
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Scorpion Swamp, 1984


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V bažinách škorpiónů. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (15)

dominik0401
24.07.2023 5 z 5

Celkem kvalitní gamebook ze série FF. Narozdíl od klasických gamebooků, kde jdete z počátečního místa na konec, zde můžete chodit volně po celé lokaci. Mapování je celkem jednoduché, ale užitečné. Je tu zajímavá varianta plnění více úkolů, a tedy možnost odlišných ukončení knihy a hraní knihy vícekrát. Je to spíše lehčí GB, kdy vám před smrtí kniha nabídne možnost kroku zpět. Ani nepřátelé nejsou kdovíjak silní.
Kniha je tedy spíše lehčí a pro začatečníka tak dobrou volbou.

tony6464
10.07.2023 4 z 5

Skvělý gamebook, tak trochu jiný než ty předchozí. Znovuprocházení lokací i tři různé cíle a možnosti k vítězství jsou skvělou změnou. Určitě patří k těm nejlehčím kouskům v rámci série FF, což ale nebrání tomu, abych dal vyšší hodnocení.


jiri0330
24.03.2023 5 z 5

Bažiny škorpionů je moje srdcovka, kterou jsem si pamatoval z pubertálních let. Oproti předchozím dílům je tu několik novinek. Výběr ze tří druhů misí znamená volit trochu jinou taktiku při průzkumu bažin a interakci s bytostmi, takže jste zvědaví na jinou misí a baví vás to třikrát jinak. Můžete pokaždé používat trochu jiná kouzla - což je další ozvláštnění či "novinka". Mechanismus kouzel je elegantně řešený. Kouzel moc není, ale díky některým něco efektivně získáte či se vyhnete souboji mečem nebo ztrátě Staminy. Další novinkou je nelineární způsob průzkumu bažin, můžete jít kam chcete (kam to v tu chvíli jde) a k cíli se tak dostat různými cestami. Další příjemnou změnou oproti jiným knihám je i poměrně dost kladných bytostí, které vám pomohou (když je hned nezabijete). Lze dohrát i s nižšími výchozími hodnotami. Celkem snadný a rychlý průchod, doporučuji začátečníkům.
Plusy: Tři různé mise s různými kouzly, jednoduchý způsob kresby mapy, kladné bytosti, smysl pro humor.
Mínusy: Mnohokrát navštívené stejné odkazy mohou přestat bavit. Škoda, že chybí mýtiny č. 2, 22 a 31 (všechny ostatní 1-35 tam jsou). Terminologická nesrovnalost: Kouzlo Uzdravení je pak v textu jinak - jako Požehnání.
Zábavnost: 9/10
Obtížnost: 2/10

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha V bažinách škorpiónů v seznamech

v Přečtených99x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x