V kleci přehled
Henry James
Kdo začne číst Henryho Jamese, je okamžitě oslněn a omámen. Jamesův styl totiž má magické účinky. Věty působící dojmem virtuózně sestaveného labyrintu evokují prchavou křehkost okamžiku vyzdviženého do vědomí z matoucí složitosti každodenní skutečnosti. Pociťujeme tápavou neurčitost, údiv z právě poznaného, nejistotu přijatých a zase odvržených domněnek, návaly jasného pochopení a pak klidnou, radostnou jistotu z odvíjejícího se příběhu. Tento svazek nabízí z Jamesova díla čtyři skvosty, jež česky vycházejí poprvé.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V kleci. Přihlašte se a napište ho.
Jak knížky od Henryho Jamese miluju, s jeho povídkami jsem se nějak nepotkala na stejné vlně. Stylisticky i pocitově výborné, dějově mě to neoslovilo a někdy jsem byla jen zmatená. Škoda. Ale z hodnocení okolo vidím, že ostatním se vedlo lépe. :-)
Čtyři novely, ve kterých autor prokázal své stylistické umění, vytříbený jazyk, ale především výtečnou znalost lidských charakterů. Jeho postavy,působící někdy podivně, jsou zmítany celou škálou citových vzplanutí a projevů,které autor zobrazil velmi přesvědčivě a do hloubky. Doporučuji!
Kniha V kleci v seznamech
2012 | Strašidelné příběhy |
1991 | Portrét dámy |
1987 | Washingtonovo náměstí |
2006 | Daisy Millerová / Daisy Miller |
Zvláštní atmosféra, pitoreskní děj. Zajímavé čtení.