V kruhu prvním 2 přehled

V kruhu prvním 2
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451573/mid_v-kruhu-prvnim-2-9l8-451573.png 5 13 13

Jeden z nejvýznamnějších ruských románů století je mnohovrstevným, ostře kritickým vyprávěním o osudech sovětské společnosti do roku 1949.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta

V kruge pervom

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V kruhu prvním 2. Přihlašte se a napište ho.

vvikingg
29.11.2024 5 z 5

Stejně kvalitní četba jako první díl, v tomto díle nezapomněl Solženicyn ani na manželky odsouzených a popisuje jejich těžké postavení a opovržení v tehdejší sovětské společnosti. Solženicyn by mohl být prorokem, při parodování soudního procesu v ,,lehárně,, s knížetem Svatoslavem padne zmínka o duševní kastraci, vypovědět ze země. Dílo V kruhu prvním bylo napsáno v roce 1968, v roce 1974 Solženicyna jako nepřítele všech pracujích SSSR, KGB zatknula, zbavila občanství, posadila do letadla a proti jeho vůli vyhostili ze země, cílová stanice NSR, Solženicyn se ocitá v džungly neznámé západní společnosti. Skvěle popsáno v jeho autobiografii Zrno mezi žernovi.

Franc
11.11.2024 5 z 5

Stejně silné, stejně poutavé, stejně smutné, stejně absurdní jako díl první.

Člověk bez podobných zkušeností nemůže úplně pochopit pocit bezmoci a bezpráví vězňů, ale může si po přečteném více vážit toho, co považuje za samozřejmé - svobody. Moci svobodně žít, myslet, vyjadřovat se.

Adigiotto
07.01.2023 5 z 5

Kde sú prosím ďalšie vydania? Ako Biblia alebo lekárske kompendium musí byť toto dielo dostupné každej čitateľskej generácii.

Kniha V kruhu prvním 2 v seznamech