Rudá jako oheň přehled
Ursula Poznanski
Grandiózní finále květinářky s temnou minulostí. Její pronásledovatelé ji vyslídili ve Vídni. Rakouská policie hledá Carolin v souvislosti s případem vraždy. Na útěku je úplně sama. Odjíždí do Frankfurtu, hlavního sídla svých nepřátel, do jámy lvové. Je to pro ni nejnebezpečnější a zároveň nejméně pravděpodobné místo pobytu. Ale také jediné místo, kde vidí šanci, jak skoncovat se svou noční můrou.... celý text
Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: 2023 , KalibrOriginální název:
Rot wie Feuer, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rudá jako oheň. Přihlašte se a napište ho.
Závěrečný díl série Vanitas je akční jízda. Přestože hlavní hrdinka nejvíc touží po bezpečí, je nucena se postavit minulosti. Carolin pochopila, že před mafií se schovat nedá, a proto se vrací tam, kde to začalo - do Frankfurtu.
U tohoto dílu vůbec nepřemýšlejte nad reálností, jen si užívejte toho, co vše Carolin vymyslí a provede, aby přežila.
Tohle je akční, nápadité, napínavé, je to doslova boj o život, protože přežít může jen jedna strana.
Série Vanitas patří mezi thrillery pro ženy, první díl je slabý, další dva jsou lepší. Já z této série nejsem extra nadšená, ale přečíst se dá. Doporučím čtenářkám, které baví příběhy o přežití a vůbec neřeší reálnost.
3,5*
Podle mě povedený závěrečný díl. Jako jo, v reálu by se to všechno odehrálo asi trochu jinak a hlavní hrdinka měla teda neuvěřitelný štěstí, ale líbilo se mi to a chvilkama jsem byla napnutá jak kšandy. :)
Kořist, Ty chladné oči a další knižní novinky (11. týden)
12.03.2023
Kniha Rudá jako oheň v seznamech
rakouská literaturaAutorovy další knížky
2015 | Pět |
2011 | Erebos – Hra, která zabíjí! |
2014 | Saeculum |
2017 | Hlasy |
2018 | Cizinec |
Napínavý boj o holý život-závĕrečný díl trojdílné série.Šedá jako popel a Rudá jako oheň patří mezi nejnapínavĕjší knihy které jsem v poslední dobĕ četla.