Věk nevinnosti přehled

Věk nevinnosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304740/mid_vek-nevinnosti-g25-304740.jpg 4 129 129

Poklidně plynoucí román, ve kterém skvělé večeře, návštěvy v opeře, společenské události a rodinné sešlosti tvoří rámec pro drama lidí, kteří se nedokázali postavit společenským konvencím a být sami sebou. Mladý právník, jeho žena a její krásná sestřenice jsou hlavními protagonisty románu. Právník, přestože miluje sestřenici pro její odlišnost a odvahu být jiná, zůstává žít v konvenčním manželství a přijímá pravidla své společnosti. Jeho láska rezignuje a odjíždí do Evropy a mladá manželka bojuje za své štěstí zbraněmi, které ji naučila tradice.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Aventinum
Originální název:

The Age of Innocence, 1920


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věk nevinnosti. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (24)

Mooneylan
24.06.2024 3 z 5

Já vím, že to má Pulitzera, já vím, že je to klasika, já vím, já vím, JÁ VÍM! Ale asi jsem to četla v nevhodnou dobu či co, nějak mi to nesedlo. Přitom literaturu z tohoto období miluju, ale tímhle jsem se nemohla prokousat. Ani v audioverzi! Zachránil mě film, kde jsem si alespoň uvědomila kdo je kdo. Díky, Ms. Wharton, za všechno a odpusť nám, nuzným literárním konzumentům.

666Jitka
10.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Obvykle si podobnou literaturu ke čtení nevolím, ale nyní jsem dala knize šanci jako četbě na pokračování na Českém rozhlasu Dvojce. Co musím pochválit je velmi slušný styl a bohatý jazyk, které z knihy na otřepané téma dělají zajímavý čtenářský zážitek. Příběh nám představí New York v druhé polovině 19.století a život tamější smetánky, který je svázán přísnými konvencemi a běda, když je někdo poruší - okamžitě se ocitá na pomyslném pranýři a pokrytecká společnost onoho hříšníka ze svého kruhu nekompromisně vyobcuje. Postavení žen v té době také nebylo žádný med, i když v zákulisí samozřejmě oplývaly velkým vlivem. Linka příběhu je jednoduchá - jeden muž a dvě ženy, každá jiná. Jaká bude jeho volba - pohodlný a zajištěný život nebo pravá láska, vášeň a nejistota ?


Jara.v
21.12.2023 3 z 5

Kniha popisující delší období běžného života skupiny lidí dané doby. Celkově docela nezáživné. Celou knihu zachránil styl psaní - kniha se četla dobře.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1921 - Pulitzerova cena (Beletrie)


Kniha Věk nevinnosti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených166x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených2x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst144x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech7x