Veľký Gatsby přehled

Veľký Gatsby
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190559/velky-gatsby-190559.jpg 4 4530 4530

Táto edícia - Čítam po anglicky - je určená pre tých, ktorí sa učia po anglicky - mládeži a dospelým. Nájdete v nej klasické diela anglickej a americkej literatúry v zjednodušenej podobe, zodpovedajúcej približne trom stupňom náročnosti. V každej knižke sú kontrolné cvičenia na zopakovanie získanej slovnej zásoby a precvičenie gramatiky. Veľký Gatsby má stupeň náročnosti 1... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovenské pedagogické nakladateľstvo - Mladé letá
Originální název:

The Great Gatsby, 1925


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veľký Gatsby. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (604)

MarqueeMoon
17.09.2024 3 z 5

Čaro u mňa spočívalo v štýle a forme. Príbeh ani postavy mi neboli príliš po chuti, no napriek tomu sú v knihe veľmi obratné a nápadité vety. Musím uznať jedinečný štýl a toto ma baví na veľkých autoroch. Mne tou nápaditosťou v tomto zmysle Fitzgerald pripomenul Steibecka a Wildea. Taký mix týchto dvoch ak to vôbec dáva zmysel, no tak to cítim a práve toto ma knihu donútilo napriek nezaujímavému deju takmer zhltnúť. Na druhý pokus by to možno boli 4 hviezdičky, no asi sa k tejto knihe nevrátim.

Paja11.11
22.08.2024 3 z 5

Z knihy jsem mírně v rozpacích a do konce jsem vůbec netušila, jak ji budu hodnotit. Prvních stran bylo zajímavých, ale poté mi přišlo, že děj se nerozvíjel, byl nezáživný a přestala jsem knihu vnímat. V polovině se to ale zlomilo, děj se rozvíjel a začalo se něco dít. Konec knihy byl nejzajímavější a probudil ve mně konečně nějaké emoce.
Myslím, že bylo taktéž těžké to, že mi hrdinové nesedli, vypravěč Nick byl jediný, který se mi líbil a ke Gatsbymu jsem si vybudovala alespoň malé sympatie až na konci knihy.
Druhá polovina knihy tedy můj pohled na děj zachránila, ale nejraději bych dala 3,5 hvězdiček.


JaniceKrat
18.08.2024 3 z 5

Tahle kniha rozhodně není mým šálkem kávy, to z ní ale nečiní špatnou knihu.
Popravdě jsem čekala asi něco úplně jiného. První polovina mě nebavila vůbec, ale protože je kniha tenká, tak už jsem ji chtěla dočíst. Prostředí, děj a celkově mi to vůbec nic neříkalo, Daisy mě rozčilovala a Gatsby snad ještě víc. Jediný, kdo mi lidsky sedl, byl vypravěč Nick - asi jen díky jeho střízlivému pohledu na svět mi ta kniha dávala nějaký smysl. Jinak bych to celé asi ani nepochopila...
Líbil se mi konec, kde se hezky ukázalo, jak umí být lidé povrchní a doslova se vykašlou na člověka, jehož pohostinnost jim nebylo dříve hloupé využívat.

všechny komentáře

Související novinky (4)

Všechno, co jsme ztratili, Dny rozhodnutí a další knižní novinky (10. týden)

05.03.2023


Nové eknihy zdarma (duben)

08.04.2020


Nové eknihy zdarma (březen)

02.03.2020

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Veľký Gatsby v seznamech

v Právě čtených98x
v Přečtených7 419x
ve Čtenářské výzvě1 119x
v Doporučených321x
v Knihotéce1 598x
v Chystám se číst1 269x
v Chci si koupit196x
v dalších seznamech74x