Ven z bludiště přehled
Spencer Johnson
Tato kniha je pokračováním slavného bestselleru Kam se poděl můj sýr. Metaforou úspěchu byla správná cesta, jak se dostat k sýru. Ke dvěma známým postavičkám se tentokrát přidává třetí, s jejíž pomocí zjistíte, jak se dostat z bludiště. Bludiště může být jakákoliv překážka ve vašem životě. Formou a obsahem kniha navazuje na první díl a její důležité myšlenky podané jednoduchou formou budete s sebou nosit celý život.... celý text
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2019 , PragmaOriginální název:
Out of the Maze: An A-Mazing Way to Get Unstuck
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ven z bludiště. Přihlašte se a napište ho.
Jednohubka - přečtené za chvilku, cca hodinku, ale asi je tato stručnost vhodná, aby si na přečtení našli čas lidi, co potřebují uniknout z bludiště. Prostě když už nemáte sýr a ani ho nemůžete najít, je třeba odbourávat staré myšlenky a riskovat nové. Jednou větu: pohádka pro dospělé k zamyšlení. Klasický americký styl: obalem, vzhledem i vyjádřením. Mně moc neuchvacuje, ale už ani nerozčiluje. Snad si najde cestu k lidem, kteří ji potřebují a pomocí ní si najdou cestu (čas) ke čtení rozsáhlejších knih.
Zajímavá myšlenka, na můj vkus až moc dětinské zpracování, stejně jako u předchozího dílu. Tento jsem si pořídila jenom proto, že mě vyšel na 9Kč, jinak bych se neobtěžovala. Líbil se mi ale posun v uvažování od prvního dílu. První byl o nalezení nového sýra v bludišti. Druhý o tom, že existuje sýr i mimo bludiště. A nejen sýr.
Knižní novinky (38. týden)
16.09.2019
Kniha Ven z bludiště v seznamech
sebepoznání, sebepoznávání sýry bludiště, labyrint rozvoj osobnosti, osobní rozvoj jablkaAutorovy další knížky
2015 | Kam zmizel můj sýr? |
1993 | Minutový manažer |
2010 | Vrcholy a údolí |
2004 | Kam se poděl můj sýr? Pro děti |
2019 | Ven z bludiště |
O pokračováních se často říká, že nejsou tak dobrá jako předcházející díla. A občas je to opravdu tak. Ale ne v tomto případě. Ven z bludiště má stejně jako Kam se poděl můj sýr? co nabídnout.
Pokud si totiž přečtete onen první díl a budete mít dojem, že nalezením nového "sýru" vaše cesta skončila, autor vás ve druhém díle snadno vyvede z omylu. Poukáže na to, že najít další "sýr" je sice fajn, ale když se dopídíte k tomu, že existuje i něco docela jiného, než jsou "sýr" a "bludiště", a následně to přijmete/získáte, pak jste udělali ještě větší krok vpřed!
Takže za sebe jsem byla nadmíru spokojená a doporučuji si k četbě tentokrát místo sýru připravit jablka.