Vintage kitchen přehled
Pavla Janečková Hájková
Držíte v ruce unikátní knihu. Není to zdaleka jen kuchařka plná pozoruhodných receptů a krásných fotografií lákavých pokrmů. Je to kniha, která vás přiměje začít se dívat na jídlo jinak než dosud. Tušili jste, k čemu je nám vlastně dobrá polévka, jakou roli v našich životech hraje kaše, kde se vzal knedlík, jak se k nám dostala pohanka nebo kde si poprvé pochutnali na perníku? Pavla Janečková Hájková zná odpovědi na spoustu takových otázek a sepsala je pro vás. Léta sbírá dobové a historické recepty, sleduje, jak se jednotlivá jídla vyvíjela, jak se měnily naše chutě, a proč dnes jíme to, co jíme. Svoje poznatky pak zhmotňuje v receptech, které jednoduše musíte vyzkoušet, protože ochutnat totéž co lidé před staletími je neskutečné dobrodružství. Přitom použijete běžně dostupné suroviny a postupy, které zvládne každý domácí kuchař. Kniha Vintage Kitchen je jako stroj času, prostřednictvím chutí a vůní vás přenese například do dob obrozeneckých nebo až do starého Říma. Je to napínavá a krásná cesta plná nečekaných objevů, díky nimž může být váš život o kousek bohatší a chutnější. Gastronomická novinářka a provozovatelka bistra Topinka Darina Křivánková... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vintage kitchen. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (5)
Překrásná kniha Pavly Janečkové Vintage Kitchen, která potěší kvalitou unikátních receptů, podle kterých se krásně vaří i "ne/kuchařkám a ne/kuchařům, ale přidává i nový pohled, který jsem dosud v žádné podobné knize o vaření neviděla - historie a vývoj receptu a její doplnění do současných chutí. Naprostým vrcholem jsou překrásné profesionální fotografie každého jídla, které ve mně budí touhu každý recept zkusit uvařit a vychutnat, protože každá ta fotografie a její atmosféra je velmi inspirující a lákavá.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Vintage kitchen v seznamech
v Právě čtených | 1x |
v Přečtených | 7x |
ve Čtenářské výzvě | 1x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 3x |
v Chystám se číst | 1x |
v Chci si koupit | 3x |
Jako kniha o historii kuchyně primárně v českých zemích velmi zajímavé (jen jsem nepochopil, proč má kniha v češtině anglický název). Na rozdíl od drtivé většiny jiných knih o historii naší kuchyně se nebojí zajít i do měšťanské a šlechtické kuchyně. Jako kuchařka ale moc praktická není. Místo uměleckých fotografií by byly lepší obrázky postupů - zejména u jídel, která se dnes už málo vidí.