Vojna s hloupostí a zlobou přehled

Vojna s hloupostí a zlobou
https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84222/vojna-s-hlouposti-a-zlobou-84222.jpg 4 9 9

Výbor přináší celý soubor epigramů v Havlíčkově uspořádání z r. 1843-1845 (doplněný o některé jeho epigramy další), Obrazy z Rus (bez první a poslední nedokončené části), písně s aktuálními politickými náměty a tři vrcholné skladby, Tyrolské elegie, Král Lávra a Křest svatého Vladimíra. Průběžná studie osvětluje Havlíčkovo dětství a mládí, jeho pobyt v Moskvě, jeho životní osudy po návratu z Ruska, pobyt v Brixenu, návrat do Prahy a smrt. Uspořádala, průvodní text a vysvětlivky napsala Věra Kronusová ; doslov Milena Beránková.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vojna s hloupostí a zlobou. Přihlašte se a napište ho.

Damato
22.06.2015 5 z 5

Tahle kniha na mě koukala v antikvariátu v Pardubicích, jen jsem se divila, že takovýhle poklad dal někdo z ruky - pro mě naštěstí, mám ji doma a nedám z ruky, je to krásná kniha, nenudí a člověk se diví, jak se všechno točí dokola

WEIL
25.09.2011

Bojovat proti hlouposti a zlobě, to je celoživotní záležitost, a K. H. Borovský to věděl. Celý svůj život a bojoval, dokud to šlo.

Kniha Vojna s hloupostí a zlobou v seznamech

Karel Havlíček Borovský
česká, 1821 - 1856