Vratné lahve přehled
Zdeněk Svěrák
„Nebojte se číst literární scénář. Je to vlastně obyčejná novela, jenže není rozdělena na kapitoly, ale na obrazy. Ten, kdo ho bude číst před zhlédnutím filmu, může si vlastně v duchu natočit svůj vlastní film. Pro ty z vás, kteří už Vratné lahve viděli, může být takové čtení nahlédnutím...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vratné lahve. Přihlašte se a napište ho.
Ano Kniha je dobrá a čtivá ale bohužel nemohu dát plný počet hvězdiček vadilo mě že kniha je přesný stejná jako film čekal jsem že bude kniha více obsáhlá vždy říkám kniha je vždy lepší než film ale tady to vychází na stejno.
V gastronomickej terminológii by sa dalo povedať, že šéfkuchár Svěrák namiešal veľké množstvo ingrediencií rôznych vôní a farieb, pričom ak by sa toho chopil niekto iný, vznikol by z toho pravdepodobne nechutný zapáchajúci guľáš, ale jemu sa z toho podarilo pripraviť vynikajúcu pochúťku, ktorú je ideálne zapíjať Pilsnerom 12% (samozrejme zo zálohovanej fľaše).
Jednu hviezdu dávam dole, ale to len preto, že sa jedná o scenár, ktorý má určité obmedzenia oproti klasickým literárnym žánrom, takže som si to nemohol užiť úplne naplno.
8/10
Kniha Vratné lahve v seznamech
2013 | Po strništi bos |
2000 | Dobytí severního pólu |
2008 | Povídky |
2011 | Nové povídky |
2009 | České nebe |
Vratné lahve jsou krásný film který si občas pustím a pokaždé se skvěle bavím. Proto jsem vzal do rukou i tuto stejnomenou knihu a udělal jsem dobře. Bavil jsem se parádně a musím uznat ze rukopis autora na čtenáře promlouvá na každé stránce. Moje hodnocení je založeno na obdivu tohoto autora, pan Svěrák a pan Eben jsou pro mě české top.