Všetky tie maličkosti přehled

Všetky tie maličkosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482509/bmid_vsetky-tie-malickosti-sYE-482509.jpg 4 602 602

Bill Furlong predáva uhlie, rašelinu, antracit, koks a drevené dosky. Je manželom a otcom piatich dcér. Píše sa rok 1985. V Írsku. V krajine neslávne známych Magdalénskych práčovní. Okolie Billa nabáda, aby viedol usporiadaný, skromný, nenápadný život. Čosi hlboko zakódované v jeho minulosti a v jeho vnútri ho však ťaží a vyzýva, aby prekročil vlastný rubikon. Blížia sa Vianoce, čas pokoja, radosti, ale najmä nádeje – že zajtra bude lepšie, že zajtra bude človek lepší. Írskej spisovateľke Claire Keegan vychádza v Artfore už druhé dielo, prvým bola kniha Fo(s)ter. A opäť, typicky a v neopakovateľnej atmosfére, sme aj v novele Všetky tie maličkosti vovádzaní do najhlbších záhybov citlivej duše v drsnom svete, snažíme sa všímať si najzraniteľnejších... Veď keď nie na Vianoce, tak kedy potom?dosky. Je manželom a otcom piatich dcér.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Artforum (SK)

Small Things Like These, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všetky tie maličkosti. Přihlašte se a napište ho.

boticelli
17.12.2024 4.5 z 5

Smutný, melancholický příběh na konci ovšem s příslibem naděje. Asi se k němu někdy o Vánocích vrátím. Vždy mě dokáže udivit, jak katolíci ve jménu Boha zacházeli se svým bližním.

Kokoska92
16.12.2024 5 z 5

Jaký by měl život smysl, kdyby člověk člověku nepomáhal. Dokázal by snad prožít roky, desetiletí a celý život, kdyby aspoň jednou neprojevil statečnost a nepostavil se tomu, co vidí…

Dojemný příběh o síle lidskosti, odvahy a vlastního svědomí. Na malém prostoru je toho řečeno opravdu hodně. Tato útlá novela mi připomněla, že náš život se skládá z maličkostí, a právě ty ho dělají tak krásným. Na zdánlivých maličkostech také mnohdy nejvíc záleží. Dost mě překvapilo i to, že poslední Magdaleniny prádelny byly zavřeny poměrně nedávno. Musím si o tomto tématu zjistit něco víc.

jefff
16.12.2024 4.5 z 5

Krasně psaná novela, u které je fascinující, jak na tak krátké ploše dokáže tolik říct a navíc zachytit krásu i povrchnost svátků. Navíc povedený přebal. K Takovým maličkostem se rád za rok vrátím. Přidám si ji vedle Adventu Gunnara Gunnarssona jako povinnou vánoční četbu.

6 knih ze Čtenářského klubu knihkupectví Martinus.cz

15.06.2023

Knižní novinky (45. týden)

07.11.2021

Když odmítnete člověku vodu, nosí to smůlu.

Byl byste tak hodný a řekl mi,kam tahle cesta vede? Tahle cesta vede tam, kam chceš jít, chlapče.

Sám sebe se ptal, jestli se z něj nestal člověk vydaný na milost dveřím - nestrávil snad nejlepší část života tím, že před nějakými stál a čekal, až se otevřou?

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Všetky tie maličkosti v seznamech