Vypálit Chrom přehled
William Gibson
![Vypálit Chrom Vypálit Chrom](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37664/vypalit-chrom-37664.jpg?v=1275907699)
Temná vize počítačových kovbojů, biologicky zdokonalených vojáků štěstí a hi-techových jedinců vyřazených z normálního života získala Williamu Gibsonovi nebývalou chválu. Obsahem této sbírky jsou jeho nejlepší povídky a příběhy z oblasti fikce. Jsou kritické, nemilosrdné, vášnivé. Mají Gibsonův nezaměnitelný punc.... celý text
Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: 1998 , NávratOriginální název:
Burning Chrome
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vypálit Chrom. Přihlašte se a napište ho.
![R47 R47](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/344555/m_r47-mOB.png?v=1692792170)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Nejsem už fanouškem sci-fi povídek. Tohle jsem se ale rozhodl zkusit. V angličtině. A i když normálně knížky v angličtině čtu, tuhle jsem vůbec nedal. V půlce jsem to vzdal a zkusil to znovu v češtině. No... Povídky mají atmosféru. Některé jenom atmosféru (G. kontinuum). Dostanete v nich tresť kyberpunku (Jak vypálit Chrome, Zimní tržiště) nebo tresť Gibsona (Johny Mnemonic a motiv poslíčka, který se zaplete). Ale i tak jsem to nedočetl. Neuromancer pořád září vysoko nade vším, co Gibson napsal. Nejvíc mě zaujala Červená hvězda, zimní orbita. Ale možná tím, že to není čistý Gibson.
![jan7113 jan7113](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Proboha, co to je?! To jsem si zas dal. Neuchopitelné, nepochopitelné, nesrozumitelné. Místy to vypadá jako výsledek činnosti nějakého generátoru náhodných vět. Přečteny tři povídky a dost! Je mi líto, ale knihu odkládám.
Kniha Vypálit Chrom v seznamech
2015 | ![]() |
2008 | ![]() |
1999 | ![]() |
2020 | ![]() |
Biblia kyberpunku, doslova písmo sväté, ktoré svetu zjavil William Gibson ako prorok. Geniálne v pravom slova zmysle. Odvážne, akčné, vizionárske, reflektujúce... - a napísané s neuveriteľnou virtuozitou... zbytočne nevysvetľuje a nie je popisný ani doslovný - je to literatúra kompatibilná rýchlemu elektronickému svetu - a pritom nestráca skrz-naskrz literárne kvality. Jeho románmi stále nepobozkaný, túto zbierku som čítal x-krát a vždy znovu sa doslova kochám vybrúsenosťou tých textov a samotnou konštrukciou viet, číta sa mi to paradoxne až ako poézia. O revolučnom (aj keď rozhodne nie nadčasovom) obsahu ani nehovorím, to je na samostatnú kapitolu...