Malleus přehled

Malleus
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284047/mid_malleus-gV3-284047.jpg 4 87 87

Po sto let dlouhé, kruté válce, byl Ophiďanský subsektor konečně dobyt pro Boha Císaře. Na Thracian Primaris se koná velký triumf na oslavu vítězství, ale radost vystřídá tragédie tak obrovská svým rozsahem, že zdrtí i v bitvách zakalené Impérium. Inkvizitor Gregor Eisenhorn se pustí do vyšetřování původců toho zvěrstva, přestože je jeho vlastní reputace silně pošramocená zprávami o jeho neortodoxních metodách. Jak se nitky případu rozplétají, Eisenhorn objeví spojení se sto let starým případem a začne směřovat ke střetu s démonickým Cherubaelem a jeho neznámým pánem… Druhé pokračování trilogie Eisenhorn z temné budoucnosti Warhammeru 40 000. -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Polaris

Malleus, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malleus. Přihlašte se a napište ho.

markus223
předevčírem 4 z 5

Po té obří katastrofě na Thracian Primaris si říkáte jestli to něco v této knize překoná. A ono ne :-) Konec považuji za hodně odbytý, ale i tak je to kvalitní dílko byť je podle mě Xenos lepším počinem.

Predator3313
28.08.2024 4 z 5

Řekl bych že kniha pokračuje ve stejném stylu jako první díl.
Možná mě bavila trochu víc i když některé věci byly už trošku moc přitažené za vlasy.
Nejvíc mi vadil rychlý konec, defakto se přes rok nebo jak dlouho připravoval, popsáno na spoustě stran a samotný konec bylo par stránek, seknutí meče, bouchnutí hůlky a konec. A taky tam bylo zmíněno, že sám Eisenhorn zlikvidoval už 9 inkvizitorů, kteří podlehli chaosu.... no :D to nečiní inkvizici zrovna moc důvěryhodnou což?

bob0795
29.05.2024 2 z 5

Tak jo, u prvního dílu jsem se hodně rozepsal, tak rovnou navážu - v podstatě je to celé stejné, jako první díl. Prvotní nadšení rychle opadne, opakuje se stejný mustr vyprávění - jede se na nějakou zdánlivě triviální událost, kde se to neurčitě zvrtne. Celé je to vyprávěné tak nějak neosobně, bez většího napětí, a to i přesto, že se v ději zrovna trhají údy, vraždí armády a planety mizí v plamenech... Český překlad to celé zase trochu sráží ještě o level níž a já nejsem schopný rozlišit, co je chybou autorova stylu, a co překladem. Ve výsledku je to zase celé až moc vágní a postrádám v tom nějaký výpravný šmrnc.
Po dočtení druhého dílu je mi už jasné, že další velkou slabinou jsou samotné postavy. Chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomil, že se skoro všechny z minulého dílu obměnili. Oni prostě dodržují svůj předchozí mustr - tvrďák, mlátička, bedna, a pár "femme fatale". Cokoliv se s postavami děje, mě nechává upřímně naprosto klidným, protože mezi nimi nemám potřebu ani rozlišovat. Všechny jsou na jedno brdo a ničím mě nepřekvapili.
Zvláštní, jak Abnett dokáže i po takovém množství až začátečnických chyb vyčarovat vcelku zajímavý příběh... A čas od času, přibližně tak dvakrát až třikrát za knihu, vás uvrtat do židle a nutit číst dál... Samozřejmě většinou na konci knihy, jak jinak.
Bohužel číst sérii Eisenhorn je tak trochu jako oddávat se přerušovanému sexu. Je to sice fajn, ale to, proč jste do toho šli, je bohužel v nedohlednu...
Mno, tak snad ve třetím díle mě ten inkvizitor už ukojí.

Kniha Malleus v seznamech

Dan Abnett