Zapomenuté příběhy 3 přehled
Marian Kechlibar
Zapomenuté příběhy série
Třetí pokračování série Zapomenutých příběhů. Dalších dvanáct zábavných, poučných i udivujících kapitol z historie světa. Londýn zahalený příliš neprůhledným smogem. Osudy vikingů na samotném konci známého světa. Agent, který vodil za nos Třetí říši, a ještě za to od ní dostal vyznamenání. Jak bavlna změnila dějiny světa obecně a USA zvláště. Hora plná pohádkového bohatství. A lidé, kteří za něj zaplatili cenu nejvyšší. Pátrání po kostech svrženého krále. Sovětský sen o přistání na Měsíci. A na závěr něco jasného a zářivého. Až moc zářivého, jak už to u fyziky bývá. Na přání čtenářů – velmi podstatně rozšířená barevná příloha, cca čtyřnásobek proti Zapomenutým příběhům 2.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zapomenuté příběhy 3. Přihlašte se a napište ho.
Takové moc hezky napsané články například do 100+1. Moje smůla u téhle knihy tkvěla v tom, že z pestré škály zpracovávaných témat mne zajímala sotva polovina. Ale určitě si ještě některý díl Zapomenutých příběhů rád přečtu.
Další skvělý díl této série, díky které se dozvídáme zajímavé informace z historie naší planety. Kniha se opět výborně četla a já jsem vůbec neměla pocit, že jde o naučnou literaturu. Jen jsem žasla nad nápady, hrdinskými činy, ale i omyly a krutostí našich předků. Nejvíc mě zaujal příběh agenta Garcii a 80000 diváků námořní bitvy u Gibraltaru.
Knižní novinky (13. týden)
22.03.2020
Kniha Zapomenuté příběhy 3 v seznamech
2018 | Zapomenuté příběhy |
2019 | Krvavé levandule |
2020 | Zapomenuté příběhy 3 |
2019 | Zapomenuté příběhy 2 |
2020 | Zapomenuté příběhy 4: Pověšen za krk, dokud nezemřeš |
Takové výpisky z brouzdání netem, články do populárního obrázkového magazínu, nic, co by nebylo jinde, a často lépe (žánr Součkův, Pacnerův, Lesného aj.). Kultivované čtení do vlaku.