Zásnuby se smrtí přehled
Roman Cílek
„Člověk je nejsložitějším tvorem v celém vesmíru,“ s povzdechem sděluje v jednom ze strhujících příběhů této knihy psycholožka Judita Svárová, blízká spolupracovnice policejní mordparty. Nelze s ní nesouhlasit. Zločin v občas až absurdní podobě prorůstá naším veřejným a tu a tam isoukromým světem jako těžko likvidovatelný plevel. Bylo by však proviněním se s tím smiřovat, protože by to znamenalo konečnou prohru...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zásnuby se smrtí. Přihlašte se a napište ho.
kriminální povídky.............spíše oddychové čtení, nic napínavého...........popravdě jsem četla od autora lepší knihy
Knihu jsem si vzala na odlehčení. Musím říct, že se povídky četly dobře, ale... Hned na začátku jsem měla pocit, že autor, v průběhu děje, mluví ke čtenáři a já tenhle styl moc nemusím. Naštěstí to nepokračovalo. Příběhy měly určitě potenciál, ale tak nějak to nebylo dotažené. Po dlouhé době jsem si v knize všimla chyb - chyběla písmena - a docela často. Dala bych dvě hvězdy, ale za čtivost jsem jednu přidala.
Kniha Zásnuby se smrtí v seznamech
Edici Původní česká detektivka beru do ruky vždy z důvodu jednoduchého oddychového čtení, třeba před usnutím. U tohoto autora oceňuji hlavně jeho jazykové vyjadřování. V povídkách, které obsahuje tato kniha chybí především místní ukotvenost a vystižení složitosti vyšetřování, nutnost týmové spolupráce, bez které (alespoň doufám) dnešní vyšetřování různých trestných činů neexistuje.