Zdravie v ohrození přehled

Zdravie v ohrození
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362844/bmid_zdravie-v-ohrozeni-IZf-362844.jpg 5 31 31

Na základe desiatok vedeckých štúdií MUDr. Jonáš ukazuje, že rafinovaný cukor je vinníkom veľkého množstva problémov, od akné, zubného kazu, cukrovky, steatózy - stukovatenej pečene, infarktu myokardu, gynekologických problémov a osteoporózy až po nádorové ochorenia a mozgové poškodenie, vrátane chronického nedostatku vitamínov a dôležitých minerálov. Závislosť na cukre je porovnateľná so závislosťou alkoholika alebo narkomana. Rovnako ako alkoholik nie je schopný vypiť len trošku alkoholu bez toho, aby si dal ďalší pohárik, ani človek závislý na cukre sa neuspokojí len s troškou sladkostí. Zdôrazňujeme, že pokiaľ táto kniha hovorí o nebezpečnosti cukru, nejde o prirodzene sladké potraviny, ale o druhy cukru vyrábané v továrňach izolovane technologickými postupmi, ktoré v najrôznejšej podobe ovládajú dnešný trh. Prírodný cukor je dokonalým zázrakom stvorenia a žiadny priemysel ho nedokáže napodobniť! Kniha prináša veľmi trpkú pravdu o cukre vyrábanom technologickými postupmi. Je určená ľudom, ktorí chcú poznať všetky neblahé dôsledky jeho konzumácie, zbaviť a svojej závislosti na ňom a doslova tak zachrániť svoje ohrozené zdravie. Je veľmi užitočná pre chorých, ale aj pre tých, ktorí roky bezúspešne bojujú s nadváhou a únavou.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Noxi
Originální název:

Zdraví v ohrožení, 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zdravie v ohrození. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (9)

Felsenberg
18.04.2023 5 z 5

Skvělá kniha o bílém jedu, co všechno způsobuje, jak se zbavit závislosti na něm, čím ho nahradit a kdo za tím vším stojí...

Lessana
13.08.2017 3 z 5

Kniha popisuje fakty známe, menej známe i neznáme, fakty, čo poriadne vydesia, no môžu naštartovať uvedomenie si dôsledkov nadmernej konzumácie cukru a následne vyvolať rozhodnutie nečiniť tak. Od istej chvíle sa mi však zdalo, že sa toho príliš veľa opakuje a nového sa dozvedáme pomenej. Chýbali mi tiež priamejšie vyjadrenia o psychických príčinách chorôb. Pretože súhlasiť s tým, že umelo, chemicky a v továrňach vyrábaný cukor je škodlivá gebuzina (ako aj s neodbornosťou väčšiny bielych plášťov či so zámermi potravinárskej lobby), to sa dá bez problémov. Obmedziť jeho príjem, resp. úplne ho prestať jesť a nahradiť prírodnými sladidlami, sa dá tiež. No prisudzovať cukru všetky choroby sveta, zabúdajúc pritom, že každá z nich má pôvod predovšetkým v psychike človeka a v kdejakých nevábnych nánosoch z minula, to sa mi zdá nezodpovedné a zavádzajúce.


Richie1
03.09.2016 4 z 5

Výčet všech zdravotních problémů, které současná nadměrná konzumace rafinovaného cukru přináší, by měl přimět každého, aby se snažil příjem cukrů omezit. Bohužel jsme dost často oběťmi potravinářské lobby, takže tato snaha vůbec nemusí být jednoduchá. Cukr je droga, přináší obrovské zisky, a tak ho najdeme dnes všude - je součástí skoro všech potravin. Zdraví není důležité, důležitý je zisk.
Je záslužné, že se autoři tento problém pokusili popsat - a podařilo se jim to velmi dobře.
Snad mi jen trochu vadilo, že je v knize málo doporučení (nebo jsou poněkud nepřehledná), jak a čím rafinovaný cukr nahradit. Tyto rady ale zřejmě obsahuje další kniha autorů - Jak chutná štěstí. 75%

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zdravie v ohrození v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených49x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených8x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

cukr zdravá výživa

Autoři knihy

Josef Jonáš
česká, 1945
Jiří Kuchař
česká, 1960