Žena filmového kritika přehled
neznámý - neuveden
Žena filmového kritika série
1. díl >
Facebookové příspěvky Ženy filmového kritika, jejichž autorka za ně byla nominovaná na prestižní literární cenu Magnesia Litera (a přesto si přeje zůstat v anonymitě), jsou vtipným, ironickým i nekompromisně sebeironickým – a nezdráháme se napsat až allenovským – nahlédnutím do rodinného soužití ženy a muže. Což většina lidí nad 30 let nejspíš důvěrně zná. Co však už nezná, jsou specifika soužití ženy se zvláštním druhem muže: filmovým kritikem. Texty svými ilustracemi doprovodila umělkyně s pseudonymem Toy_Box, pozoruhodná, neuhýbající a mimořádně talentovaná ilustrátorka, malířka a komiksová autorka.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žena filmového kritika. Přihlašte se a napište ho.
Útlá jednohubka o životě matky a manželky je okořeněná humorem i řízným sarkasmem. I když mám s autorčiným světem jen málo společného, potěšila a pobavila.
Mě tento deníček pobavil, čekala jsem ho horší, dle hodnocení a %. Občas byla některá věta krkolomnější, ale i to oceňuji, aspoň jsem četla hezky pomalu a vychutnávala si slovní obraty bez obvyklých klišé. A 1* je za vzhled knížky, dokonalost.
Knižní novinky (48. týden)
24.11.2019
Kniha Žena filmového kritika v seznamech
partnerské vztahy sarkasmus film ironie glosy blogy filmová kritika muži a ženy
2001 | Bible |
1997 | Epos o Gilgamešovi |
2013 | Z rodinné kroniky Lady Fuckingham |
1986 | Píseň o Rolandovi |
2003 | Béowulf |
Kniha se mi líbila. Bylo to čtivé, vtipné a zajímavé. Nejen o filmovém kritikovi a životu s ním, ale i dětech,... Formou deníčku - označeno datumem. Bylo to zkrátka skvělé. A nesmím zapomenout na nádhernou ořízku, ilustrace i obálku.