Voda přehled

Voda
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/555899/bmid_voda.jpg 4 19 19

Živly série

1. díl >

Keď Vanessa Carvinová príde na ostrov, ako prvé si zmení meno. Pre miestnych je Willow Haleová, osamelá cudzinka, ktorá utiekla z Dublinu a usadila sa v domčeku bokom od ostatných. Škandály ju však prenasledujú ako svorka loveckých psov. Okrem toho si musí odpovedať na určité otázky. Ak je jej bývalý manžel netvor, za akého ho všetci pokladajú, do akej miery sa Vanessa podieľala na jeho zločinoch? Útek pred starým životom vyzerá ako dobrý nápad, no rozhodnutia v minulosti majú svoje následky aj v súčasnom živote.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovart (SK)

Water, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Voda. Přihlašte se a napište ho.

magnolia
24.03.2025 5 z 5

Autora si hlídám od přečtení Komnaty ozvěn a tentokrát to bylo opět velmi dobré čtení. Současné, citlivě podané, čtivé od první do poslední stránky.

evineckY
23.03.2025 5 z 5

Tuto knihu napsal muž ???
Vůbec jsem netušila do čeho jdu, je to hodně kontroverzní, psychologické drama, při kterém se každé matce zatne pěst a začne přemýšlet, jestli zná muže, vedle kterého žije.
Tato kniha stojí za přečtení.

Celá ta záležitost s dvanácti učedníky mě vždycky znepokojovala, to zavilé mužské společenství, rozhodnutí vyloučit ze svých řad ženy, které je provázelo od samého počátku. Z většiny se, myslím, stali svatí, ale bránilo jim to snad v tom chlípně civět na ženy, které jim podávaly jídlo, nebo častovat dívky na ulici oplzlými poznámkami? Přestal Jakub dávat pozor během kázání na hoře, protože jeho pozornost upoutala ňadra dívky, která seděla kousek od něj? Odloudil Jan během svatby v Káně mladou služebnou do předsálí a tiskl se k ní, nedbaje jejích úpěnlivých proseb, aby ji nechal jít? A co Ondřej, Matouš či Jidáš Iškariotský? Brali si i oni ženy bez jejich svolení, rvali svoje nemyté části do jejich zdráhavých těl, kdykoliv se jim zachtělo? Tihle muži, všichni ti zkurvení muži. Svatořečení a uctívaní a ctění po dva tisíce let. A přitom to byly ženy, jedině ženy, kdo Ho provázel až do samého konce, když Ho muži zradili, zapřeli Ho, prchali od Něj, sebrali svých třicet stříbrných za to, že Ho udali. Tady je Veronika, která mu otírá tvář. Tady jsou ženy Jeruzaléma, které Ho vítají, když nese svůj kříž. Tady stojí Marie, plačící u paty kříže. Věrné ženy, zrádní a nevěrní muži. Ty první sbírají jeho špinavé, zakrvácené šaty, ti druzí budou svatořečení...

Niamh15
17.03.2025 3 z 5

Velmi čtivá kniha se zajímavým tématem, neotřelým pohledem, a především lákavým prostředím.
Do zhruba dvou třetin bych byla schopná odpustit i tu dost nesympatickou hrdinku. Upřímně? Nějak takhle si "silnou" bohatou ženu s komplikovanou minulostí určitě představují muži. Bohužel dost šustí papírem. Nicméně smrtelnou ránu mému zamýšlenému kladnému hodnocení zasadil osud kocoura. Je to fakt nutné, aby to pokaždé skončilo takhle?! Nemá to žádné odůvodnění, je to zbytečný literární trop.
Pak už to šlo poměrně rychle z kopce; z vět najednou čišela šroubovanost a celé to vyústilo v přecukrovaný a nepravděpodobný konec.
Škoda. Ale to prostředí jsem si fakt užila.

Tajný večírek, Temnostín a další knižní novinky (6. týden)

02.02.2025

Kniha Voda v seznamech

v Mé knihovně44x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)