Život jedna báseň přehled
Colleen Hoover
Život jedna báseň série
1. díl
Po nečekané smrti svého otce je osmnáctiletá Layken nucena být tou silnou kvůli své matce i mladšímu bratrovi. Navenek vypadá odolná a houževnatá, ale uvnitř ztrácí naději. Na scénu přichází Will Cooper. Atraktivní, jednadvacetiletý nový soused od vedle s fascinující vášní pro recitaci poezie a jedinečným smyslem pro humor. Během několika dní vzájemného oťukávání si Will a Layken vybudují intenzivní emocionální spojení, které v Layken probudí novou naději. Nedlouho po úžasném prvním rande jsou navráceni do reality šokujícím odhalením, jež je nutí jejich vztah okamžitě ukončit. Denní interakce jsou neskutečně bolestivé, protože se snaží najít vzájemnou rovnováhu mezi pocity, které je k sobě táhnou a tajemstvím, co je od sebe drží.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , Yoli (ČR)Originální název:
Slammed, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život jedna báseň. Přihlašte se a napište ho.
První kniha od ní a úplně lehce se nečetla. Obávám se, že jsem čekala víc. Bohužel básničky mě tu rušily a nebavily mě. Zkusím dát příležitost další knížce.
Tohle je myslím moje pátá kniha od CoHo a zase jsem spokojená. Četlo se to úplně samo, stránky mizely pod rukama a vzhledem k tomu, že knížka je poměrně krátká, tak to byl počin na dva večery.
Colleen opět zakomponovala vážné téma do své knihy a druhá polovina mi zlomila srdce a dost jsem si při čtení pobrečela.
Četla jsem stížnosti na to, že ani ne po týdnu vztahu si dvojice vyznávala lásku – to mi asi nevadilo, oba byli dlouhodobě nešťastní, takže o to víc ten příval lásky mohli pociťovat.
Co bych teda vytkla je občasné chování obou hrdinů. Ačkoli mi bylo líto, v jaké situaci se s Willem ocitli, Layken byla sobecká, když po Willovi chtěla, aby riskoval svoji kariéru, zejména když měl zodpovědnost za svého mladšího bratra. Měla záchvaty vzteku, které se střídaly s momenty, kdy pro jistotu nemluvila vůbec, ale takové chování asi odpovídá věku hrdinky. Will zase zbytečně Layken trápil tím, že se neudržel a ne jednou, ale několikrát jí dal falešnou naději, tohle se nedělá
Vcelku se mi ale knížka opravdu líbila a problematické chování Layken jsem si uvědomila až zpětně. Skvělá byla postava nejlepší kamarádky Eddie, obou malých chlapců, a také prostředí slam poezie.
Nebude to asi nejlepší kniha od CoHo, ale já si čtení užila! Knížka má dvě pokračování, které se k nám bohužel nedostaly.
3,75*/5*
IG: @cotaholkacte
Colleen Hoover: ŽIVOT JEDNA BÁSEŇ
04.01.2023
Kniha Život jedna báseň v seznamech
v Přečtených | 2 742x |
přátelství láska americká literatura rodina pro dívky střední školy pro dospívající mládež (young adult) slam poetry sousedé
2018 | Námi to končí |
2016 | Odvrácená tvář lásky |
2014 | Bez naděje |
2020 | Pravda, nebo lež |
2014 | Život jedna báseň |
Asi módní autorka, dosud jsem neznala, ale to opravdu není šálek mé kávy, i když věřím, že si své čtenáře jistě najde. Překvapuje mě vysoké hodnocení.