Vteřiny života přehled
Katharina Fuchs
Příběh první německé novinářské fotografky a vrcholové gymnastky z NDR – pohnutý kus historie. Když Angeliku Steinovou v patnácti letech vyhodí ze školy, zdá se, že se její sen rozplynul. Žádný fotograf v Kasselu nechce přijmout do učení dívku, navíc ještě s nedokončenou školou. Angelika se ale nevzdává – a nakonec jí dá šanci fotograf, který před nedávnem utekl z NDR. Ve stejné době vrcholová gymnastka Kristýna Magoldová ve Východním Berlíně pilně trénuje, aby mohla NDR reprezentovat na olympijských hrách. Je to ale opravdu její sen? Při stavbě Berlínské zdi v roce 1961 se obě ženy za dramatických okolností setkávají. Katharina Fuchs vypráví s velkým smyslem pro detail a empatií příběh dvou stejně umíněných i odvážných mladých žen odehrávající se v Západním Německu a NDR. Nedávná historie ožívá spolu se dvěma pohnutými ženskými osudy.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , RedOriginální název:
Lebenssekunden, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vteřiny života. Přihlašte se a napište ho.

Příběh se mi líbil, i když jsem se že začátku nemohla začíst. Nesouvisí s předchozími třemi díly. I tak je dobré popsána etapa německé historii v souvislosti s berlínskou zdi. A taky příběhy obou silných žen mě oslovily.

Dramatický příběh dvou dívek, který mě zpočátku moc neoslovil, ale druhá část byla velice poutavá a konec mě nenechal klidnou. Kristýny mi bylo hrozně moc líto a držela jsem jí palce, aby se její láska naplnila. Oceňuji, že autorka ukončila děj doslovem. Kniha bude ve mně dlouho doznívat.
Instinkt, Dům tisíce šepotů (32. týden)
06.08.2023
Kniha Vteřiny života v seznamech
v Mé knihovně | 110x |
fotografování láska německá literatura Berlín gymnastika Stasi (tajná služba a rozvědka NDR) Berlínská zeďAutorovy další knížky
2021 | ![]() |
2022 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
Rozšířila jsem si seznam oblíbených autorů o další skvělou spisovatelku. Čtivost nechyběla ani jedné knize. Třetí kniha sice nenavazuje na předchozí rodinnou linii, ale pokračuje dalšími roky s novými postavami, které se opět perou se životem. Doporučuji k přečtení.