Životní terno přehled

Životní terno
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424577/bmid_zivotni-terno-Wrw-424577.jpg 4 699 699

Je noc před Štědrým dnem a nemocniční chodbou kráčí žena v tlustém šedém svetru, aby si odvedla jednoho z nás. Má s sebou desky se jmény nás všech: pětileté holčičky trpící rakovinou, která se bojí „mimouzemšťanů“, dvacetiletého mladíka láskyplně leštícího pivní sklenici ve vysněném baru, pětačtyřicetiletého muže, který uhání tmou v drahém autě a hledá, do čeho by narazil. Jeden z nás dnes přijde o život, pokud se pro něj někdo jiný dobrovolně neobětuje. Jenže nestačí pouze zemřít - život totiž není jen to, co právě končí. Život jsou i všechny minulé události. Styl Fredrika Backmana poznáte během několika vteřin. Švédský bestsellerista umí mistrně vylíčit lidské pochyby a vnitřní démony, přitom však neztrácí smysl pro humor. Hraje na správné struny a díky němu se zamyslíte nad velkými životními otázkami. Životní terno je mnohem smutnější než třeba Dickensova Vánoční koleda, ale i zde lze najít naději a možnost všechno zase napravit — byť za velmi vysokou cenu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Host

Ditt livs affär, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Životní terno. Přihlašte se a napište ho.

Kovaros
18.11.2024 5

„Občas možná potřebujeme někoho, kdo námi každé ráno pořádně zatřese, abychom si uvědomili, jak rychle letí čas. Abychom měli na paměti, o co všechno přijdeme, jestliže si nedáme pozor.“

Krásná kniha, kterou doporučuji pro ty, co rádi hloubají nad smyslem života.

LunaL.
19.10.2024 4

Zajimavy. Neskutecny. Silny.

LenkaMacak
04.10.2024 4

Hořkosladká jednohubka. 4/5*

Knižní novinky (42. týden)

14.10.2019

Kniha Životní terno v seznamech