Zlatá klietka přehled

Zlatá klietka
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419238/bmid_zlata-klietka-SF8-419238.jpg 4 630 630

Faye série

1. díl >

Nová napínavá séria kráľovnej švédskej krimi. Na pohľad sa zdá, že Faye má všetko. Perfektného manžela, milovanú dcérku a luxusný byt v najlepšej štvrti Štokholmu. No čoraz nástojčivejšie ju prenasledujú temné spomienky z detstva vo Fjällbacke. Cíti sa ako väzeň v zlatej klietke. Pre svojho manžela Jacka sa vzdala všetkého, hoci kedysi bola silná ambiciózna žena. Keď ju Jack sklame, Faye sa zrúti svet. Odrazu nemá nič. Najprv ju ochromí bezmocnosť a potom sa rozhodne, že sa postaví na nohy a kruto pomstí.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

En bur av guld , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá klietka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (199)

eDex
10.05.2024 4 z 5

Ale jo, tato mini série od mojí oblíbené Camilly Lackberg, královny švédské krimi, která celosvětově prodala už přes 30 milionů knih (!!!) je oddychové čtení a četla se hezky.

Tato série se zlatým a stříbrným dílem, ke kterým se ještě brzy přidá i bronzový díl ( v originále právě vyšel), je typickým čtením pro ženy. Dílem společenský román, dílem lehký thriller.

Ačkoliv to na první pohled nemá moc společného s autorčinou detektivní sérií Fjallbacka s Erikou a Patrickem, či sérií Mentalista, napsanou ve dvojici se švédským mentalistou Fexeusem, na druhý pohled zdání klame.
Rukopis všech dílů nese typické prvky autorčina nenapodobitelného stylu; skvěle vymyšlený námět a zápletka, zajímavé postavy, napínavé a gradující vyprávění, překvapivé zvraty a maximální čtivost.
To vše napsané a odvyprávěné suverénně a lehce.
Na druhé straně však obě detektivní série autorky mají o rozměr navíc a líbí se mi daleko víc.

Jančislava
19.11.2023 4 z 5

Začátek knihy mě tolik nebavil, ale postupně jsem začínala být zvědavá, jak to bude dál. Tím, že jsem omylem, rezečetla druhý díl, než jsem zjistila, že je to pokračování Zlaté klece, jsem věděla jak to dopadne, ale neznala jsem příběh okolo. Zapomněla jsem na styl, kterým spisovatelka píše, pro mě spíše jednoduchý až naivní, ale když jsem si zvykla tak mě mě kniha bavila. Faye mi sice úplně sympatická nebyla a to ani když se konečně vzchopila, ale ani mi moc nevadila. Celkově se mi kniha líbila. Druhý díl si přečtu, mám ho už vlastně rozecteny.


Čand@
20.10.2023 1 z 5

A na toto som čakala rok, až to bude v knižnici volné na požičanie. Na Faye, ktorá mi bola nesympatická ako v úlohe naivnej a ponižovanej milionárovej manželky, tak v úlohe dravej pomstiteľky, ktorá si ide za cieľom nie cez mŕtvoly, ale cez postele hocijakého chlapa (či zväčša skôr chlapčiatka), čo jej príde do cesty. Tým si akože dokazovala, že aj ona dokáže byť rovnaký prasák ako jej muž alebo čo? Naozaj veľmi úbohý vývoj hlavnej postavy nezachránila ani dojemná vložka so smrteľne chorou najlepšou kamarátkou (v štýle Cesty svätojánskych mušiek). Camillu čítam rada, ale toto sa jej fakt nepodarilo. Pokračovanie som vrátila do knižnice bez toho, aby som ho vôbec otvorila.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (duben)

02.05.2019


Knižní novinky (15. týden)

07.04.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlatá klietka v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených863x
ve Čtenářské výzvě56x
v Doporučených25x
v Knihotéce308x
v Chystám se číst319x
v Chci si koupit62x
v dalších seznamech4x