Zlatý skarabeus: devatero podivuhodných příběhů Edgara Allana Poea přehled
Edgar Allan Poe
Zlatý skarabeus: Devatero podivuhodných příběhů Edgara Allana Poea Výbor seznamuje čtenáře s povídkami známého spisovatele (Pád do Maelströmu, William Wilson, Předčasný pohřeb, Zánik domu Usherů, Sud vína amontilladského, Muž, který se rozpadl, Vraždy v ulici Morgue, Odcizený dopis, Zlatý skarabeus), které rozvíjejí příběhy kriminální, vědeckofantastické a gotické příběhy hrůzy a děsu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatý skarabeus: devatero podivuhodných příběhů Edgara Allana Poea. Přihlašte se a napište ho.
![MarcoPolo936 MarcoPolo936](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/284086/m_marcopolo936-wYi.jpg?v=1664734221)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Skvěle napsáno. Mistr hororových a napínavých povídek nezklamal. Povídky Zánik domu Usherů, Předčasný pohřeb či William Wilson nahnaly husí kůži... Výborné ilustrace..
![PREBURDA PREBURDA](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/184454/m_preburda-6522ebff7a226.jpg?v=1696787455)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Řeklo by se, jméno autora E. A. Poe, přebal knihy, slibuje dobré čtení. Nemohu napsat, že by mě obsah knihy oslovil a mohla napsat, že to byla paráda. Snad jen jedna povídka "Zlatý skarabeus", která se celkem dobře četla. Hodnotím jednou * za knihu. Kéž, by byla tak úžasná, jako ilustrace a přebal této knihy, který mě zlákal ke čtení.
Za ilustraci v knize dávám *****
Kniha Zlatý skarabeus: devatero podivuhodných příběhů Edgara Allana Poea v seznamech
v Mé knihovně | 116x |
Část díla
1978 | ![]() |
2011 | ![]() |
2009 | ![]() |
2013 | ![]() |
1964 | ![]() |
65-70%
Povídka Zlatý skarabeus mě moc nebavila.
Za to se mi líbily pivídky:
Muž, který se rozpadl, odcizený dopis. Pád doMaelstronu byl velmi dobrodružný.
Pohřben zaživa a Záhadné vraždy v Márniční ulici- obě skvělé.