Žoldnéři fantasie: Dobré zprávy ze záhrobí přehled

Žoldnéři fantasie: Dobré zprávy ze záhrobí
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140903/mid_zoldneri-fantasie-dobre-zpravy-ze-z-z81-140903.jpg 3 17 17

Žoldnéři fantasie série

Mrtví se někdy vracejí jako těla bez duše; jindy jako duše bez těla. Duchové. Vzkaz ze záhrobí ovšem může předat i obraz; Černý holub; stará zbraň; gurund – hrubý balvan utopený v zemi. Minulost se křikem domáhá zadostiučinění; odplaty. A porozumět těm vzkazům - to musíme my! Anebo hrdinové našich příběhů. * * * Kromě 10 kvalitních povídek českých autorů zde najdete i stať Leonarda Medka a dlouhé pojednání Františky Vrbenské. Takže: Ať žijí duchové!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žoldnéři fantasie: Dobré zprávy ze záhrobí. Přihlašte se a napište ho.

Joy
26.09.2024 4 z 5

Na sbornících ze soutěže Žoldnéři fantasie se mi kromě víceméně stabilní kvality líbí i ty úžasně vynalézavé podtituly, no, posuďte sami. :) Z vybraných děl tentokrát nedokážu zvolit jediné nejlepší, většina povídek se mi zamlouvala.

Malarkey
18.04.2023 3 z 5

Postupně jsem se propracoval k dalším sbirce Žoldnéřů fantasie, tentokrát s podtitulem Dobré zprávy ze záhrobí, která slibuje řadu nemrtvých povídek.

Realita je pak ale trošku jinde. Těch nemrtvých tu zase až tak moc není. Naopak mě překvapilo, že povídky tu mají vysloveně průměrný charakter. Žádná vysloveně nijak nevybočuje, až na hostující povídku Písnička zpod kamenného mostu od Jana Dobiáše, která je totálně fantastická a vysloužila si ode mě čirou pětihvězdu za nápad a za vtip, s jakým je napsána.

Z těch soutěžních mi pak zapamatování hodná přišla především Hic Rhodus, hic salta od Jany Vaňkové pro svůj nápaditý alchymistický děj a Řekni mi jméno od Daniela Tučky, jehož postava inkvizitora mi přišla vysloveně zajímavá.

Centurion.d
09.04.2018 3 z 5

Povídková Sb. mě nějak nenadchla. Vítězné práce mi přišly nejslabší. Celkově spíš horší průměr.

Kniha Žoldnéři fantasie: Dobré zprávy ze záhrobí v seznamech