Zpráva o třetí planetě přehled

Zpráva o třetí planetě
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18953/bmid_zprava-o-treti-planete-wZb-18953.jpg 4 244 244

Výbor z vědeckofantas­tických povídek anglického autora – jedenadvacet z jeho nejzajímavějších próz. Z povídkové tvorby velmistra žánru Arthura C. Clarka vybral a přeložil Zdeněk Volný. Povídky: Hvězda, Devět miliard božích jmen, Maelström II, Stěna temnoty, A ozve se Frankenstein, Kterak se Hercules Keating v orchidej proměnil, Dřív než nastal ráj, Záznam, Tajemství, Pomíjivost, Posedlí, Případ s časem, Cesta tmou, Ze Slunce zrození, Křížová výprava, Božský pokrm, Střílejte veverky, Kruté nebe, Na úsvitu věků, Kdybych na tebe zapoměl, Země, Setkání s medúzou.... celý text

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Práce

The Nine Billion Names of God, The Wind from the Sun, 1976

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zpráva o třetí planetě. Přihlašte se a napište ho.

possekre
24.10.2024 5 z 5

Přečteno znovu po mnoha mnoha letech. Některé povídky jsou docela pesimistické, jedna "hororová" mi dnes přijde dost prostoduchá, ale pořád je to špička mezi sci-fi povídkami. Věřte mi, mám s čím srovnávat. Navíc i s odstupem času se povídkám nedá nic podstatného vytknout, technické a vědecké rozdíly mezi rokem vzniku povídek a současností jsou zanedbatelné. A. C. Clarke je prostě kvalita napříč časem. Jak kruté srovnání se současnou sci-fi tvorbou :(.

heavy66
01.08.2024 5 z 5

Rok 1982 – Argentina obsadila Falklandy a Británie si je vzala zpět. Romy Schneider a Grace Kelly zemřely, a narodil se Petr Čech, budoucí fotbalový brankář. Nic z toho jsem nevnímal. Bylo mi krásných sedmnáct a díky A. C. Clarkovi jsem cestoval v kosmické lodi vstříc tajemství nekonečného vesmíru a nad mojí hlavou se rodily a zanikaly galaxie. Domů jsem se vracel jenom najíst a vyspat!

J.F.
17.04.2024

Čteno kdysi v době dospívání, ty ohromné kosmické prostory a časy měly formativní vliv. Papír, písmo a barva svědčily o době toho možná největšího šlendriánu v českém knihtisku, ale to jsem tehdy tak nevnímal.

Kniha Zpráva o třetí planetě v seznamech