Zrada v Krondoru přehled

Zrada v Krondoru
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542520/bmid_zrada-v-krondoru.jpg 4 173 173

Odkaz Trhlinové války série

1. díl >

yhnanství na severní hranici se pro někoho, kdo počítá s kariérou na královském dvoře, asi těžko stane dobrou vizitkou. Stačí ale málo, aby vše bylo jinak: mocenský boj mezi moredhely vyhraje nový vůdce, jehož jediným cílem je obnovit válku proti Království, ale v Krondoru o novém nebezpečí nic netuší. Je třeba je varovat. A také mít důkazy, že jde o skutečnou hrozbu a ne jen o nějakou intriku šlechtice, vypovězeného od dvora do zapomenutého pohraničí. Akutní hrozba a snaha ji odvrátit vede k neobvyklým spojenectvím; k nečekaným spojencům i starým přátelům, ať už je to je uprchlý exnáčelník moredhelů Gorath, neúspěšný mladý mág Owen či panoš Jimmy Ručka. Do hry o moc se dostává i obávaný krondorský cech zlodějů, kde se pokouší uchvátit moc tajemný Plazivec, a tsuranské Shromáždění Ctihodných v čele s vyslancem Makalou, který prosazuje na prvním místě své soukromé zájmy.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Krondor the Betrayal, Book One of the Riftwar Legacy, 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zrada v Krondoru. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (12)

Hadati
17.02.2023 3 z 5

Přestože se Feist snaží, tak je znát, že je to román napsaný podle RPG hry. Příběh je rozkouskovaný na různé minipříběhy, u kterých je často znát, že se jedná o „side questy“. Tyhle příběhy se Feist snaží navléknout jako korálky na jednu nit a moc se mu nedaří z těchto korálků vytvořit vkusný náhrdelník. Příběhy nedávají vždy tak docela smysl, kdy dojde i na určitou herní alternaci „zabíjení krys ve sklepě“.

Postavy, které by v knižní sérii normálně hrály hlavní roli, jsou upozaděny, kdy autor vymýšlí způsob, jak se jich dočasně zbavit. Arutha tak najednou nesmyslně všude kráčí s pomalu se přemisťující armádou a nechává na jiných, aby hýbali příběhem. Tomas a Pug pak dočasně přichází o své schopnosti, aby tak byl dán prostor méně mocným postavám. Tyto postavy pak zmateně pobíhají tam a zpátky skoro po celém Království, a také po severních pláních, kde žijí moredhel. Ze všeho je cítit vyumělkovanost.

Příběh tak musí táhnout dvě nové postavy. Temný elf Gorath je tím nejzajímavějším, co vás zde čeká, kdy díky němu můžeme lépe nahlédnout do historie a kultury moredhel. Mág Owen už tolik zajímavý není, kdy zejména na něm je znát, jak v průběhu příběhu „leveluje“. Příběh nedokáže tentokrát zachránit ani Jimmy Ručka, ani jeho přítel Locklear.

špulo
15.09.2019 2 z 5

Radšej si zahrajte staré dobré Diablo alebo Titan Quest. Kniha má síce spád, Feist je zručný autor. Ale, bavil som sa len do polovice. Ako keby to bol jeho debut. Kedysi ma táto kniha odradila od čítania ďalších feistoviek. Aaaaale, ja sa k nim vrátim;)))


l.e.d
01.07.2019 3 z 5

Další slabší díl, že to je i hra jsem nevěděl. Čtení bylo takové napřímo bez obalu, jdi, splň zachraň, najdi!
Hry přepsané na papír jsou pro mne většinou zklamáním. Hru jsem nehrál proto dávám 3* a knihu asi nechám někde zapadlou za těma lepšíma.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zrada v Krondoru v seznamech

v Přečtených308x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených12x
v Knihotéce140x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x