Velké sny přehled

Velké sny
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506380/bmid_velke-sny-2O4-506380.jpeg 4 140 140

Zvěrolékařka série

1. díl >

Aby v roce 1912 mohla pracovat jako zvěrolékařka, vdala se Nellie za svého přítele z dětství Philippa De Groota, který převzal veterinární praxi po svém otci. Sice ho nemilovala, ale už od dětství je oba spojovalo pevné přátelství. Před sňatkem mu slíbila, že mu dá svobodu, kdyby se mu naskytla příležitost věnovat se svému vysněnému povolání hudebníka. Ta se opravdu objevila po skončení první světové války a Phillip tehdy bez váhání zmizel z jejího života. Nellie se spolu se svou kolegyní Mariou pokusila vybudovat veterinární praxi v Berlíně. Jenže minulost a láska Nellie záhy dostihly...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

Große Träume, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velké sny. Přihlašte se a napište ho.

Sabča817
09.10.2024 5 z 5

Tohle je super čtivé a pěkné čtení. Ze začátku i dost vtipné. Určitě si pořídím i zbylé 2 díly.

lenka5798
14.09.2024 5 z 5

Za mě moc super knížka. Rok 1912 a dvě ženy, které se postavily proti pravidlům a šli si za svými sny. Nellie musela překonat nejednu překážku, aby se stala tím čím mohli v té době být jen muži. Zvládla válku. Měla odvahu těhotná se vydat do úplně cizí země, kde nikoho neznala, aby našla lásku, která se jí po válce ztratila. Místo lásky, našla další odvážnou, leč zvláštní ženu. Ženu, která jako první dokázala v mužském světě prosadit svůj sen a vystudovat veterinární školu. Nellie se s Mariou vydává na další dobrodružství a přes všechny překážky a pomluvy otevírají svou vlastní, první, ženskou, veterinární ordinaci. I když fiktivní příběh, tak inspirovaný skutečnými ženami. Nádherná knížka, jsem moc ráda, že mám doma oba další díly a můžu vesele pokračovat ve čtení příběhu, dvou úžasných žen.

uzivatel6305
27.07.2024 5 z 5

Tak toto je tedy opravdu krásná knížka. Jsem naprosto nadšená. Je v ní spousta dobrodružství, ženská otázka a ženská samostatnost, do toho začínající válka, život v několika zemích, láska a nenávist se vším všudy, do toho ještě starost o zvířata, a navíc ještě skvěle popsaný autismus u jedné z hlavních postav.

Autorka se tentokrát opět předvedla v nejlepším světle. Postavy jsou skvěle popsané i s jejich náladami a slabostmi, hlavní hrdinka je úžasně silná osobnost. A to vše je zasazené do jednoho z nejhorších období lidských dějin.

Vřele doporučuji a jdu na druhý díl.

Pro vysněnou práci udělá cokoli...

04.08.2022

Ozvěny run, Muž bez tváře a další knižní novinky (31. týden)

31.07.2022

Kniha Velké sny v seznamech