Až moc osobní případ, v němž půjde Kay o život!

recenze

Draze zaplatíš (2024) 4 z 5 / Suzanne
Draze zaplatíš

Detektiv seržantka Kay Hunterová je přivolaná k dopravní nehodě, při které řidič sjel z dálnice do škarpy a vážně se zranil. Jenže v kufru auta najdou nahé a v igelitu zabalené ženské tělo. Všechny stopy směřují k Jozefu Demirimu, místnímu mafiánovi, který byl propuštěný, jelikož policie ztratila usvědčující důkaz.

(Recenze vznikla v rámci barterové spolupráce s Albatros Media. Děkuju :)

Ze ztráty onoho důkazu byla obviněná právě Kay, která čelila kárnému vyšetřování, zamítli jí žádost o povýšení na pozici inspektorky a ze stresu přišla o svou nenarozenou dceru. Nakonec byla sice očištěná, ale její kariéra dál stagnuje, a co hůř, už nemůže mít další děti. Kay je rozhodnutá, že přijde na to, kdo důkaz tehdy stopil a hodil to na ní. Jenže ať už to byl kdokoliv, má dlouhé prsty a neváhá za sebou zametat stopy za pomoci násilí. Ale teď Kay cítí, že by celý případ konečně mohla rozlousknout a dostat Demiriho do vězení.

Kayin partner, veterinář Adam odjíždí na konferenci a vůbec se mu nezamlouvá, že ji má nechat doma samotnou, když pracuje na případu, který se jí tak osobně dotýká. Tentokrát Adam doma nemá jako pacienta hada nebo velkého psa, ale jen párek morčat, a ti Kay určitě neochrání.

Rachel Amphlettová píše lehce a čtivě, takže opět přináší chytlavou procedurální detektivku. Tentokrát se autorka soustředila na onen osudný případ s Jozefem Demirim, který Kay stál nenarozenou dceru a málem i kariéru. Nechybí politikaření a intrikaření uvnitř policie, nějaký ten zvrat a odhalení a na závěr ani akce a drama.

Rachel Amphlettová a její detektivní série s Kay Hunterovou patří mezi mé velké letošní objevy. Svědčí tom to, že jsem ji objevila před dvěma měsíci a už čtu čtvrtý díl. První dva díly Vyděšená k smrti a Vůle žít mě upřímně nadchly, třetí díl Krvavé tajemství mi přišel maličko slabší, ale čtvrtý díl Draze zaplatíš je skoro stejně dobrý jako oba první díly. Nicméně jsem se pořád nezbavila pocitu, že nejlépe jdou autorce klasické detektivky, ve kterých Kay a její tým pátrá po vyšinutých sériových vrazích. Každopádně celou detektivní sérii s Kay Hunterovou vřele doporučuju. A já už nedočkavě vyhlížím překlad pátého dílu s názvem Call to Arms.


Draze zaplatíš Draze zaplatíš Rachel Amphlett

Skřípění brzd. Pach spálené gumy. Tříštící se sklo. Za temné podzimní noci dojde k dopravní nehodě, která odhalí znepokojivé spiknutí. Vyšetřování se ujímá detektiv seržantka Kay Hunterová, kterou stopy dovedou až k brutálnímu sér... více


Komentáře (0)

Přidat komentář